FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
Yurtdışında stres testi sonucu oluşan olumlu hava, güniçinde kar satışlarıyla karşılandı. Avrupa bankalarına yönelik stres testi sonuçlarının açıklanmasından sonra piyasalarda, testlerin yeterince sıkı yapılmadığı ve sonuçların gerçeği yansıtmakta yetersiz kaldığı düşüncesi yayılması, Avrupa’da sabahki sert yükselişlerin hızının kapanışlara yansımasını engellemiş oldu.

Ancak ABD kanadında kapanışların yüzde 1’lere değer kazancıyla gerçekleştiği görülmekte. ABD’de yeni konut satışlarının beklentilerin üzerinde artması ve güniçinde açıklanan bilanço verilerinin güçlü görünümü ABD borsalarının daha pozitif kapanış sergilemesine neden oldu. ABD’deki bu hava, Asya açılışlarına da yansısa da, etkisi gelen kar satışlarıyla kısa sürdü, Asya’da daha zayıf görünümlü kapanışlar yaşanmakta.

Sabah vadeli piyasalarda ise karışık görünüm hakim. Güne bu gelişmelerle başlayacak olan İMKB-100 Endeksinde açılışla birlikte 59.600 direnç seviyesine yönelim öngörmekteyiz. Bu direnç seviyesinin üzerinde tutunum yaşanması halinde 60.000 bir sonraki hedef direnç seviyesi olacaktır. Endekste olası geri çekilmelerde 59.000 desteği önemini korumaktadır.

Bugün, yurtiçinde Merkez Bankası’nın 2.çeyrek enflasyon raporu; yurtdışında ABD’de, Case/Shiller Konut Fiyatları Endeksi, Conf. Board Tüketici Güveni ve Richmond FED İmalat Sanayi Endeksi verileri açıklanacak.

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
AKSEN4,64,584,724,54
KCHOL5,65,555,85,45
TCELL8,48,48,78,3
* Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler