FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji: Yeni hisse önerisi yok

HALK YATIRIM
Avrupa ekonomilerine yönelik kaygıların, kurtarma paketine rağmen giderilememiş olmasının etkisiyle, Avrupa ve ABD borsalarında haftanın son işlem gününde sert satışların etkili olduğu görülmekte. Satışların bu sabah Asya piyasalarını da etkisi altına aldığını görmekteyiz. ABD ve Avrupa vadeli piyasalarındaki eksi açılışların etkisiyle İMKB-100 endeksinde de satıcılı açılış öngörmekteyiz.

Bu durumda endeksin ilk etapta 55.000 – 54.500 bölgesinden destek alması beklenmelidir. Geçen haftaki toparlanmada tüm ağırlıklı ortalamalarını yukarı kıran ve üzerinde tutunmayı başaran endekste, haftanın son işlem günündeki sert düşüşün etkisiyle, yine 5,22,50 ve 100 günlük ağırlıklı ortalamalarının aşağı kırıldığını görmekteyiz. Kontratta 55.000 – 54.500 bölgesinde tutunum başarılı olmaz ise, bir sonraki hedef destek seviyesi 54.000 desteği olacaktır.

Bu destek bölgesi, bu haftanın aynı zamanda stop-loss seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Lakin 54.000 puan hem 200 günlük ağırlıklı ortalama hem de uzun vadeli yükseliş kanal desteğini oluşturmakta. Bugün içeriden tüketici güven endeksi, ABD’den NY FED imalat sanayi endeksi ve NAHB konut fiyatları endeksi açıklanacak.

Geçen hafta son işlem gününde yaşanan sert düşüş sonrasında, bugün için endeksin 54.500 – 54.000 bölgesinde tutunumu önemle izlenecektir.
Bu bölgede tutunumun teyidi alınmadan, yeni hisse önerisinde bulunulmamaktadır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler