FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halkbank hisseleri kayda alındı

ANKARA(ANKA)-Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halk Bankası'nın ek satış hakkıyla birlikte yaklaşık yüzde 25 oranındaki hissesinin halka arzını kayda aldı. İş Yatırım Menkul Değerler'in gerçekleştireceği halka arzda, fiyat bir pay için 6.40 ile 8 YTL aralığında belirlendi.

SPK, dün gerçekleştirdiği toplantıda, Halkbank halka arzını kayda aldı. Buna göre; 312 milyon 250 bin 256 YTL değerindeki hisseler halka arz edecek. 40 milyon 728 bin 294 YTL tutarındaki hisse için de ek satış hakkı verildi.

Kararda, aracı kurum olarak İş Yatırım Menkul Değerler'in, Türkiye Halk Bankası'nın Özelleştirme İdaresi
Başkanlığı’nın (ÖİB) portföyünde bulunan ek satış hakkı dahil 312 milyon 250 bin 256 YTL nominal değerdeki paylarının halka arz edilmek üzere Kurul kaydına alındığı belirtildi. SPK, başvuruyu kayda alma işlemine izin verilmesi çerçevesinde şu koşulların yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi:

-Halka arza ilişkin izahname ve sirkülerde, SPK tarafından uygun görülen gerekli değişikliklerin yapılacak.

SİRKÜLERİ OKUMAYAN HİSSE ALAMAYACAK

-Halka arza iştirak için doldurulacak talep formlarında izahname ve sirkülerin okunduğuna ilişkin bir beyanın yer alacak. Elektronik ortamda yapılacak taleplerde ise söz konusu beyanın izahname ve sirkülerin okunduğuna ilişkin bir kutucuğun işaretlenmesi suretiyle yapılması sağlanacak. Söz konusu beyanları içermeyen talep formları kabul edilmeyecek.

-İzahname ve sirkülerde, konsorsiyum liderleri ve konsorsiyum üyesi diğer aracı kuruluşların, aracılık komisyonlarına
ve benzeri giderlere yer verilmesinin ve fiyat istikrarı sağlayıcı işlemlerde bulunacak aracı kurumların bu faaliyetlerde bulunulan süre boyunca sermaye yeterliliği tablolarının günlük olarak SPK'ya gönderilmesi gerektiği İş Yatırım'a bildirilecek.

TAKSİTLİ UYGULAMA YAPILABİLECEK

-Talep formunda gerekli düzenlemenin yapılması ve tüm hukuki sorumluluğun halka arza aracılık edecek aracı kurumlar ile ÖİB’de olduğu konsorsiyum lider ve üyeleri ile ÖİB’ye bildirilecek. Bu suretle likit fon, YTL cinsinden DİBS, döviz, döviz cinsinden ve dövize endeksli DİBS’lerin teminat gösterilmesi suretiyle ödemede kullanılması, iade tutarının talebe dönüştürülmesi, peşin ödemede iskonto uygulanması, peşin fiyatına taksitle satış ve kredi kartıyla ödeme yaparak talepte bulunma uygulamalarına izin verilecek.

-Bankanın halka arz izahnamesi, İş Yatırım tarafından kamuyu aydınlatma platformunda ve ayrıca diğer halka açılma uygulamalarına paralel şekilde, İMKB’nin internet sitesinde yayınlanacak. Halka arz izahnamesinin, kamuyu aydınlatma platformu ve İMKB internet sitesinde yayınlandığı, sirküler ve olası diğer ilan metinlerinde duyurulacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler