FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisse bazlı hareket devam edecek

Hisse bazlı hareket devam edecek

İMKB-100 endeksi geçen haftayı yüzde 3,04 oranında değer kazancıyla tamamladı. Yurtdışı piyasaların tatil olduğu haftanın son işlem gününde beklediğimiz gibi düşük hacimli seyir izleyen İMKB-100 endeksi, 51.661 puandan günü tamamladı.

Güne Doğan Grubu hisselerine yönelik satış baskısıyla beklentiler aksine hafif satıcılı başlangıç yapan endekste, 51.000 desteğine yönelim gerçekleşse de bu seviyeden bir kez daha alımlarla kaşılaşıldı. Alımların kapanışa doğru keskinleşmesi sonucunda 51.600 direncini kıran endeks, üzerinde haftayı tamamladı.

Yurtdışı borsalarda da geçen hafta pozitif görünüm hakimdi. ABD borsalarında yıl içi zirve seviyeleri görülürken, dolarda zayıflama dikkat çekti, emtialarda da buna bağlı toparlanma çabaları gözlendi. Yeni haftada ise yurtdışı vadeli borsalar hafif alıcılı bir açılış, Asya’da da ekonomiyle ilgili olumlu haber akışları sonucu pozitif kapanışlar görülmekte. Güne bu gelişmelerle başlayacak olan endekste alıcılı bir açılış beklemekteyiz.

Teknik olarak endekste 51.600 – 51.800 – 52.000 hedef direnç bölgelerini, 51.500 – 51.200 – 51.000 ise önemli destek bölgelerini oluşturmakta. Hisse bazlı hareketlerin devamını beklediğimiz endekste güniçinde yön yurt içi ve yurt dışı gelişmelere bağlı yön belirlenecek. ABD'de bu hafta yoğun bir veri akışı olmayacak.

Yarın tüketici güveni ve Case Shiller ev fiyatları endeksi, Çarşamba günü Chicago PMI, Perşembe günü işsizlik başvuruları gelecek. 1 Ocak Cuma günü ise tatil nedeniyle dünya piyasaları kapalı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler