FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisseleri hareketlendirecek haberler

- Anel Telekom, TTNET A.Ş. tarafından 9.185.000 ABD Doları tutarında kablosuz modem temini sözleşmesini imzalamak için davet aldığını açıkladı.

- Dentaş, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafindan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunun 8,03 olarak güncellendiğini açıkladı.

- Ereğli Demir Çelik, 16 aylık bir süre için uyguladığıyüzde35 oranında ücret indiriminin 31 Ağustos 2010'da sona ereceğini ve tüm çalışanlarının 01 Eylül 2010'dan itibaren hak ettikleri ücretleri ve ücrete bağlı diğer haklarını kesintisiz olarak alacaklarını açıkladı.

- İş Bankası, 177.650.111 TL nominal değerli Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi hisselerini Hazine Müsteşarlığı ve Rekabet Kurumu'ndan gerekli izinlerin alınmasını müteakip IMKB Toptan Satışlar Pazarında 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasının alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilecek olan baz fiyat üzerinden satacağını açıkladı.

- İş GYO, proje geliştirmek amacıyla 8 katlı bir betonarme binayı 8.800.000 ABD Doları bedel ile satın aldığını açıkladı.

- Kelebek Mobilya, olağan genel kurul toplantısını 31 Ağustos 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Net Holding, 180.000 lot Net Turizm hisslerini 1.06 baz fiyattan satın aldığını açıkladı.

- Net Turizm, 1.000.000 lot Net Holding hisselerini 0.92 baz fiyattan satın aldığını açıkladı.

- Reysaş Lojistik, 59.000.000 TL olan sermayesininyüzde86.44 oranında bedelsiz arttırarak 110.000.000 TL’ye çıkarılması için SPK’ya başvuracağını açıkladı.

- Uzel Makina, olağan genel kurul toplantısını 25 Ağustos 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Yapı ve Kredi Bankası, Turkcell ile ortak markalı kredi kartı, banka kartı, vb. projelerin oluşturulması hakkında görüşmelere başlandığını açıkladı.

BASINDA ÇIKAN ŞİRKET HABERLERİ
- Anel Telekomünikasyon, TTNET'e modem temin edecek - İki şirket arasında 9 milyon 185 bin dolarlık sözleşme önümüzdeki günlerde imzalanacak. (Dünya Gazetesi)

- TSKB'den 122.5 milyon lira net kar - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2010 yılı ilk yarısında solo bazda 122.5 milyon TL net kar elde etti. TSKB'nin vergi öncesi karı ise yıllık bazda yüzde 40 artışla 151.9 milyon TL olarak gerçekleşti. Bankanın net karı yıllık bazda yüzde 35'lik artışla 122.5 milyon TL oldu. (Dünya Gazetesi)

- Gençcell ve Telpa ortak oldu, General Mobile’ı büyütecek - General Mobile’ın 2007 yılından beri dağıtıcılığını yürüten Gençcell, Telpa ile General Mobile’ın bundan sonraki satış, pazarlama ve teknik servis desteğini vermek için Gençcell Teknoloji’yi kurdu. (Hürriyet Gazetesi)

- Ziraat Bankası'nın halka arzı 2011 yılına kalabilir - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı (İMKB) Hüseyin Erkan, yıl sonuna kadar bir kaç büyük şirketin halka arzının olmasını beklediklerini söyledi. Erkan, "Hazırlık yapan birçok şirket biliyorum. Yıl sonuna kadar birkaç tane büyük şirketin halka arzı gelebilir. 2011'de büyük şirketlerin halka arzı daha fazla olabilir. Ziraat Bankası'nın bu sene halka arzı zor. 2011'e kalabilir" dedi. Erkan, emtia borsası kurulması ile ilgili olarak da, abununla ilgili bir karar alındığını, ana sözleşme çalışmasının sürdüğünü ve TOBB, TMO, İMKB ve VOB'un da aralarında bulunduğu bir ortaklık yapısı ile şirketin kurulacağını söyledi. (Sabah Gaztesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- Dağıtım bölgeleri özelleştirme sürecinde özelleştirme geliri beklentisi 16-17 milyar dolar - Elektrik dağıtım bölgeleri özelleştirmesinden sağlanan gelir 16 - 17 milyar dolara (24-25 milyar lira) gidiyor. Şu ana kadar, 18 bölgenin özelleştirme ihaleleri yapıldı. Devlet 10 milyar 946 milyon dolar alacak kaydetti. Geride ikisi çok büyük 3
dağıtım bölgenin ihalesi kaldı. Bunlardan da 5 - 6 milyar dolar gelir beklentisi var. Bu beklenti gerçekleşirse toplam özelleştirme geliri 16-17 milyar doları bulacak. (Dünya Gazetesi)

- Hazine, 479,5 milyon lira tutarında GES ihracı yaptı - Hazine Müsteşarlığı, 479,5 milyon lira tutarında Gelire Endeksli Senet (GES) ihracı yaptı. Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, IV. Tertip Gelire Endeksli Senet ihracı kapsamında, gelen taleplerin tamamının karşılanarak 479,5 milyon lira tutarında GES ihracı yapıldığı belirtildi. (Dünya Gazetesi)

- RK, HES'lerin devrine onay verdi - Rekabet Kurulu, 17 dosyada yer alan ve ihalesi tamamlanan 50 hidroelektrik santralin özelleştirme işlemini onayladı. (Dünya Gazetesi)

- İMKB, anonim şirket oluyor - SPK Başkanı Akgiray, İMKB'nin anonim şirket olması için Ekim ayında düğmeye basılacağını söyledi. (Dünya Gazetesi)

- Varantlar üzerindeki stopaj kalkarsa ürün sayısı 100 olabilir - Deutsche Securities tarafından ihraç edilen 4 varant cuma günü İMKB varant pazarında işlem görmeye başlıyor. Varantlardaki stopajın kalkması durumunda,yatırımcı ilgisinin artacağı ve ürün sayısının yıl sonunda 100'ü geçebileceği tahmin ediliyor. (Referans Gazetesi)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler