FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Düşük TL faizi nedeniyle bir süredir yukarı hareketlere daha fazla tepki veren dolar kurunda bu eğilim dün de devam etti. Ancak yukarı hareketlerin 1,51 seviyesinde yabancı yatırım bankalarınca kesildiğini gözlemledik. Nitekim, gün içinde 1,4990-1,5110 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,39 oranında değer kaybetti.

Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı tüketici güveni ve ekonomik güven rakamlarının yanı sıra ABD temmuz ayı kişisel gelir ve harcamalar rakamları ile Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve dolar kurundaki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz.

Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin yükselişi desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere karşı temkinli yaklaşılmalıdır. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,41 direnci güçlü alımlarla aşılmadıkça kısa vadeli kar satışları beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4910 ve 1,4810 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5115 ve 1,5200 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Hisse senetleri ve petrol piyasasındaki hareketlilik paritenin teknik seviyeleri aşmasında etkili oldu. Özellikle, hisse senetleri piyasasında yaşanan toparlanma euronun güçlenmesinde etkili oldu. Nitekim, gün içinde 1,4219-1,4407 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,74 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı tüketici güveni ve ekonomik güven rakamlarının yanı sıra ABD temmuz ayı kişisel gelir ve harcamalar rakamları ile Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde al sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve paritedeki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin yükselişi desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere karşı temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,44 direnci güçlü alımlarla aşılmadıkça kısa vadeli kar satışları beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4215 ve 1,4295 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4425 ve 1,4505 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
İngiltere makro ekonomik verilerinin beklentilerin altında kalmasına rağmen konut piyasasındaki iyileşme sterline güç verdi. Özellikle, iş dünyası yatırımlarındaki gerileme ve perakende satışların beklentilerin altında kalması satışların artmasına neden olurken konut rakamlarındaki iyileşme satışları karşıladı. Nitekim gün içinde 1,6154-1,6305 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,23 oranında değer kazandı.

Bugün, İngiltere ikinci çeyrek büyüme rakamının yanı sıra ABD temmuz ayı kişisel gelir ve harcamalar rakamları ile Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle sinyallerinin devam ettiğini, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığı ve satışları desteklemediğini gözlemledik.

Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,63 direnci güçlü alımlarla aşılmadıkça kısa vadeli kar satışları beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,6060 ve 1,6190 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6375 ve 1,65 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Japonya ekonomisinin olumsuz sinyallerini global ekonominin geneli için kötümser bir senaryo için değerlendiren bu paritede dün genel olarak sert satışlar yaşandı. Nitekim, gün içinde 93,2-94,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,79 oranında değer kazandı.

Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı tüketici güveni ve ekonomik güven rakamlarının yanı sıra ABD temmuz ayı kişisel gelir ve harcamalar rakamları ile Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde ise sat sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak aşağı hareketin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre yüksek olduğu ve paritedeki satışları desteklediğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın yüksek olması hem de sinyallerin satışları desteklemesine bağlı olarak düşüşün korunması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 92,95 ve 92,15 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94 ve 94,8 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler