FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Dolar kurunda dün aşağı eğilimli seyir hız kesti. Global piyasaların yataya dönme eğilimine girmesine bağlı olarak yayaya yönelen dolar kurunda T.C. Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indiriminin belirgin bir etki yaratmadığını gözlemledik. Nitekim gün içinde 1,4430-1,4450 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,14 oranında değer kazandı.

Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı dış ticaret dengesinin yanı sıra ABD ağustos ayı sermaye hareketleri, eylül ayı kapasite kullanımı ve sanayi üretimi ile ekim ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde sat ve haftalık göstergelerinde bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinlilik eğiliminin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve dolar kurundaki hareketi desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin hem de piyasaya katılımın düşük olmasına bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Orta vadede ise TL faizlerinin geldiği seviye kurun yukarı yönelmesine neden olabilir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4360 ve 1,4250 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4510 ve 1,4620 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.*****

EUR/USD
ABD borsalarındaki iyimserliğin devam etmesinin yanı sıra Fed yetkililerinden gelen açıklamalar sonrasında faiz artırım beklentilerinin güçlenmesi risk algılamasını değiştirirken dolarda sınırlı da olsa satışların devam etmesinde etkili oldu. Nitekim gün içinde 1,4843-1,4968 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,04 oranında değer kazandı.

Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı dış ticaret dengesinin yanı sıra ABD ağustos ayı sermaye hareketleri, eylül ayı kapasite kullanımı ve sanayi üretimi ile ekim ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve paritedeki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz.

Sinyallerin alımları desteklemesine rağmen piyasaya katılımın düşük olmasına bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,50 psikolojik direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4810 ve 1,4870 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4995 ve 1,5070 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.*****

GBP/USD
İngiltere Merkez Bankası yetkililerinden gelen açıklamalarla birlikte kriz politikasının daha fazla sürmeyeceğine yönelik beklentilerin piyasada güçlenmesi sterline hatay verdi. Nitekim gün içinde 1,5972-1,6299 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık %1,82 oranında değer kazandı.

Bugün, ABD ağustos ayı sermaye hareketleri, eylül ayı kapasite kullanımı ve sanayi üretimi ile ekim ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıf kalmasına bağlı olarak 1,63/1,6350 dirençlerine yaklaşıldıkça durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,6030 ve 1,6180 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6355 ve 1,6575 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.*****

USD/JPY
Paritede dün diğer piyasaların da etkisiyle sıkışmanın arttığını gözlemledik. Nitekim gün içinde 88,83-89,9 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,00 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı dış ticaret dengesinin yanı sıra ABD ağustos ayı sermaye hareketleri, eylül ayı kapasite kullanımı ve sanayi üretimi ile ekim ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerin al, haftalık göstergelerinde bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinlilik eğiliminin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve paritedeki hareketi desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin hem de hacmin hareketi desteklemediği paritede buna bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise aşırı sıkışma sonrasında kırılma yaşanabilir. Bu konuda bugünkü ABD’nin sanayi verileri kullanılabilir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 89,5 ve 89,1 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,2 ve 91,9 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler