FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

EUR/USD Fed, AMB Tamam Sıra Tarım Dışı İstihdam’da...
Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının ardından Trichet’in büyümeye yönelik olumlu açıklamaları euroda alımları desteklese de tarım dışı istihdam datası öncesinde yükseliş sınırlı kaldı Nitekim gün içinde 1,4807-1,4918 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,02 oranında değer kazandı.

Bugün, Almanya eylül ayı fabrika siparişleri verisinin yanı sıra ABD ekim ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde al, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve paritedeki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,49 psikolojik direnci aşılmadıkça satışların etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4735 ve 1,48 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4945 ve 1,5005 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/YTL
Dolar 1,4850’ye Gevşedi

Dün Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının ardından Trichet’nin büyümeye yönelik olumlu açıklamaları piyasalardaki iyimser beklentileri güçlendirdi.

Buna bağlı olarak dolarda da aşağı eğilimli bir seyir izlendiğini gözlemledik. Nitekim gün içinde 1,4830-1,4980 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık -%0,27 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya eylül ayı fabrika siparişleri verisinin yanı sıra ABD ekim ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde sat, haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve dolar kurundaki satışları desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıflamasına bağlı olarak tepki alımı beklenmelidir. Gün içinde ise 1,4784 ve 1,47 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4970 ve 1,5040 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler