FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm:
Geçtiğimiz haftanın genelinde, not artırımı haberleri ile iç piyasada coşkulu bir hava yaşandı. Buna bağlı olarak dolar kurunda aşağı yönlü bir seyir gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1,4730-1,5340 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,06 oranında değer kazandı. Bu hafta, Türkiye’nin büyüme ve sanayi üretimi, AMB aylık rapor ve Euro Bölgesi ekim ayı sanayi üretim verilerinin yanı sıra ABD ekim ayı dış ticaret, kasım ayı perakende ticaret endeksi ile aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık bir görünümde olmasına bağlı olarak temkinli seyrin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1,4850’den tepki alımları beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4830 ve 1,4750 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5040 ve 1,5120 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, ABD tarım dışı istihdam endeksinin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak faizlerin artacağı beklentileri dolara talebi artırdı. Nitekim haftanın genelinde 1,4821-1,5142 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,84 oranında değer kaybetti. Bu hafta, AMB aylık rapor ve ekim ayı sanayi üretim verilerinin yanı sıra ABD ekim ayı dış ticaret, kasım ayı perakende ticaret endeksi ile aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olmasına bağlı olarak düşüş eğiliminin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1,48 psikolojik desteğine yaklaşıldıkça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4725 ve 1,4785 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4935 ve 1,4995 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, yükseliş eğilimine giren sterlinde ABD tarım dışı istihdam verisinin olumlu gerçekleşmesiyle birlikte düşüş kaydedildi. Nitekim haftanın genelinde 1,6280–1,6722 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,11 oranında değer kaybetti. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı, kasım ayı ÜFE ve ekim ayı sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD ekim ayı dış ticaret, kasım ayı perakende ticaret endeksi ile aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1,64 psikolojik destek seviyesine yaklaşıldıkça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6270 ve 1,6380 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6570 ve 1,6685 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, ABD tarım dışı istihdam endeksinin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak faizlerin artacağı beklentileri dolara talebi artırdı. Nitekim haftanın genelinde 85,9-90,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 4,76 oranında değer kaybetti. Bu hafta, AMB aylık rapor ve ekim ayı sanayi üretim verilerinin yanı sıra ABD ekim ayı dış ticaret, kasım ayı perakende ticaret endeksi ile aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yükseliş eğiliminin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Dolayısıyla, kısa vadede de yükselişin korunması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90 ve 89,3 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,1 ve 91,75 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler