FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün gerek Merkez Bankası’nın gerekse Hazine’nin 2010’a yönelik programları takip edildi. Gerçekçi bulunan açıklamalara karşın dolar kurunda iyimser havanın IMKB’ye göre daha sınırlı olduğunu gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,4930-1,5090 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,43 oranında değer kazandı. Bugün, ABD kasım ayı perakende satışlar ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güç kaybettiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması, piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli eğilimin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise düşük konumdadır. Dışarıdaki olumlu havaya paralel olarak dolar kurunda düşüş gözlenebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4890 ve 1,4820 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5120 ve 1,5190 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişelerin devam etmesi dolara sınırlı da olsa güç verdi. Nitekim günün genelinde 1,4683-1,4761 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,02 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD kasım ayı perakende satışlar ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güç kaybettiğini gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli eğilimin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,47 psikolojik desteğinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4590 ve 1,4655 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,48 ve 1,4865 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının yanı sıra 1,62 desteğinden gelen tepki alımları sterlini sınırlı da olsa güçlendirdi. Nitekim günün genelinde 1,6214-1,6347 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,07 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere kasım ayı ÜFE endekslerinin yanı sıra ABD kasım ayı perakende satışlar ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,63 psikolojik direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6065 ve 1,6175 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6370 ve 1,6480 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Global borsalarda yaşanan olumlu havaya paralel olarak parite yukarı yönlü seyretti. Nitekim günün genelinde 88,9-89,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,38 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD kasım ayı perakende satışlar ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güç kazandığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın güçlü olması nedeniyle yukarı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Dolayısıyla paritede yukarı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 87,5 ve 86,9 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 88,9 ve 89,5 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler