FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Global piyasalarda Fed’den gelen açıklamalarla birlikte yaşanan gerilimi Standard & Poor's derecelendirme şirketinin Yunanistan’ın notunu düşürmesi güçlendirdi. Bunun sonucunda da dolar kurunda yukarı yönlü bir seyir yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,5070-1,5290 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,86 oranında değer kaybetti. TCMB’nin faizleri değiştirmeme kararı ise kurda hareket yaratmadı. Bugün, Almanya aralık ayı IFO reel sektör güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın güçlü olması nedeniyle temkinli eğilimin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla 1,53’e doğru bir hareket yaşanması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5110 ve 1,5025 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5310 ve 1,5400 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: Fed’den gelen açıklamalarla birlikte satışların tetiklendiği euroda ikinci dalga Standard & Poor's derecelendirme şirketinin Yunanistan’ın notunu düşürmesiyle birlikte geldi. Nitekim günün genelinde 1,4304-1,4537 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,24 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya aralık ayı IFO reel sektör güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin sat olması hem de piyasaya katılımın güçlü olması nedeniyle düşüş eğiliminin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,44 psikolojik direnci aşılmadıkça kısa vadeli satışların etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4205 ve 1,4280 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4425 ve 1,4485 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere perakende satışların zayıf gerçekleşmesi sterlinde satışları tetikledi. Nitekim günün genelinde 1,6080-1,6342 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,96 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere kasım ayı kamu net borçlanmaları ve ipotek kredisi onayları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,62 psikolojik direnci aşılmadıkça kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5955 ve 1,6075 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6260 ve 1,6370 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Dolardaki güçlenme trendi yen karşısında hız kesti. Nitekim günün genelinde 89,6-90,4 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,17 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya aralık ayı IFO reel sektör güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın güçlü olması nedeniyle çıkış eğiliminin sürmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Dolayısıyla çıkışın sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89,3 ve 88,7 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,55 ve 91,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler