FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, dolarda hacimsiz dalgalı bir seyir gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1,5095-1,5290 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,47 oranında değer kazandı. Bu hafta, Türkiye’den dış ticaret dengesi, Almanya aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli seyrin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1,5080’e kadar hacimsiz çekilme yaşanabilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5060 ve 1,4950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken, olası yükselişlerde 1,5205 ve 1,5310 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, dolarda yaşanan teknik satışlara bağlı olarak paritede tepki alımlarının etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1,4217-1,4437 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,25 oranında değer kazandı. Bu hafta, Almanya aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli seyrin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1,43 desteğinin üzerinde tutundukça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4240 ve 1,4315 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4445 ve 1,4520 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, İngiltere Merkez Bankası’nın toplantı tutanakları ve üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının zayıf gelmesi sterlinde satışları tetikledi. Nitekim haftanın genelinde 1,5922–1,6166 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,22 oranında değer kaybetti. Bu hafta, ABD aralık ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1,60 psikolojik direnci güçlü alımlarla aşılmadıkça kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5765 ve 1,5890 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6040 ve 1,6165 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde, yenin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı, haftanın son işlem gününde hız kesti. Nitekim haftanın genelinde 90,25-92 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,05 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli seyrin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 91’den al, 92’den sat stratejisi ile piyasadaki bant hareketi değerlendirilebilir.

Seviyeler: Gün içinde 90,9 ve 90,15 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,9 ve 92,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler