FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda hacimsiz düşüş dün de devam etti. Nitekim günün genelinde 1,5060-1,5150 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,18 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Hacimsiz düşüşün sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5030 ve 1,4890 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5160 ve 1,5240 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: ABD Chicago PMI imalat endeksinin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak dolar sınırlı da olsa güçlendi. Nitekim günün genelinde 1,4274-1,4361 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,12 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,43 desteğine yaklaştıkça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4195 ve 1,4275 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,44 ve 1,4480 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İşlem hacminin düşük olmasına bağlı olarak spekülatif alımların yaşandığı piyasada sterlin güçlendi. Nitekim günün genelinde 1,5833-1,6095 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,04 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere aralık ayı konut fiyatları rakamlarının yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,61 psikolojik direncine altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5870 ve 1,5985 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6140 ve 1,6255 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Diğer para birimlerine göre daha hareketli bir seyir izleyen yen ABD Chicago PMI imalat endeksinin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak dolar karşısında değer kaybetti. Nitekim günün genelinde 91,9-92,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,5 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Dolayısıyla 92,8 aşılmadığı sürece düzeltme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 92 ve 91,2 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93 ve 93,65 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler