FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Doların Çin’in borçlanma kararları üzerine değerlenmesi kuru yukarı taşıdı. Nitekim günün genelinde 1,4550-1,4750 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,31 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası aylık raporu ve Almanya ocak ayı PMI imalat ve hizmet endekslerinin yanı sıra ABD aralık ayı öncü göstergeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Hacmin alımları desteklememesine bağlı olarak 1,4750’nin aşılamaması durumunda düzeltme beklenebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4670 ve 1,4570 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4830 ve 1,4930 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Salı günü gelen Almanya ZEW yatırımcı güven endeksinin ocak ayında beklentilerin altında kalması euroda satış baskısını güçlendirdi. Nitekim günün genelinde 1,4081-1,4296 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,27 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası aylık raporu ve Almanya ocak ayı PMI imalat ve hizmet endekslerinin yanı sıra ABD aralık ayı öncü göstergeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olması nedeniyle düşüş eğiliminin devam etmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4180 direncinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3950 ve 1,4035 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4180 ve 1,4230 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarında ekonomik beklentilere yönelik iyimser açıklamaların olmaması sterlini zayıflattı. Nitekim günün genelinde 1,6244-1,6373 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,44 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere aralık ayı kamu borçlanma düzeyi rakamları ve CBI sanayi eğilimi endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı öncü göstergeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,6360 direncinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6080 ve 1,6220 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6360 ve 1,6440 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Doların diğer para birimleri karşısında değerlenmesine karşın yene karşı temkinli hareket ettiğini gözlemledik. Nitekim günün genelinde 90,8-91,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,12 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası aylık raporu ve Almanya ocak ayı PMI imalat ve hizmet endekslerinin yanı sıra ABD aralık ayı öncü göstergeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin karışık olması nedeniyle sıkışma eğiliminin devam etmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Dolardaki değerlenmeye yen nedeniyle dün sınırlı tepki veren paritede çıkış bugün yaşanabilir.

Seviyeler: Gün içinde 90,7 ve 90 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,75 ve 92,4 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler