FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda Obama’nın bankacılık sistemine yönelik ‘daraltma’ söylemi ABD seansında yukarı hareket getirdi. Nitekim günün genelinde 1,4655-1,49 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,94 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi kasım ayı sanayi siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Obama’nın söylemleri de dikkate alındığında çıkışın güçlenmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,48 ve 1,47 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4970 ve 1,5070 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: Obama’nın bankacılık sistemine yönelik ‘daraltma’ söylemi, Yunanistan’ın ekonomik durumu, açıklanan zayıf makro ekonomik veriler ve teknik satışlar euroyu eritti. Nitekim günün genelinde 1,4027-1,4143 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,06 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi kasım ayı sanayi siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,40 psikolojik desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3980 ve 1,4020 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4170 ve 1,4270 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere borçlanma rakamlarının piyasada endişeleri tetiklemesine bağlı olarak sterlin zayıfladı. Nitekim günün genelinde 1,6126-1,6313 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,55 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere aralık ayı perakende satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,6136 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6030 ve 1,6120 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6280 ve 1,64 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Global büyümeye yönelik endişeler piyasalarda olumsuz görünüm vermeye devam ederken, yen bazlı kredileri kapatma eğilimi güçlendi. Nitekim günün genelinde 90,1-91,9 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,92 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi kasım ayı sanayi siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Paritede aşağı hareketin devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89,9 ve 89,2 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,95 ve 91,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler