FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

Dolar/TL Dolar 1,50’yi Aşamıyor

Makro Ekonomik Görünüm: Çin ve Japonya’dan gelen olumsuz haberlerle global piyasalarda oluşan gerilime paralel olarak yükselen dolar kuru dün de 1,50 direncini aşamadı.Nitekim günün genelinde 1,4815-1,5035 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,32 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararının yanı sıra ABD aralık ayı yeni konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla dün çıkışın ‘sınırlı bir’ düzeltmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4825 ve 1,4730 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,50 ve 1,5110 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Euro/Dolar Piyasa Fed’e Odaklandı

Makro Ekonomik Görünüm: IFO reel sektör güven endeksinin beklentilerin altında artış kaydetmesi euroda satış baskısını güçlendirdi. Nitekim günün genelinde 1,4042-1,4180 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,54 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararının yanı sıra ABD aralık ayı yeni konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olmasına bağlı olarak düşüş eğiliminin devam etmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,40 psikolojik desteğinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3940 ve 1,4010 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4140 ve 1,4215 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler