FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

Dolar/TL
Dolarda Fed Sonrası Düşüş Görülebilir

Makro Ekonomik Görünüm: Dün kritik bir gelişme olarak izlenen Fed’in faizleri sabit tutma kararının ardından faizleri değiştirmeyeceğine yönelik sinyal vermesi kurdaki çıkışın hızını kesti. Nitekim günün genelinde 1,4850-1,5030 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,60 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı ekonomi ve tüketici güveni verilerinin yanı sıra ABD aralık ayı dayanıklı mal siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Bugün de düşüş beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4915 ve 1,4750 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,51 ve 1,5125 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Euro/Dolar
Parite 1,40 Desteğini Zorluyor

Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in faizleri sabit tutma kararı almasının ardından yapılan olumlu açıklamalar dolara güç verdi. Nitekim günün genelinde 1,3994-1,4097 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,35 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı ekonomi ve tüketici güveni verilerinin yanı sıra ABD aralık ayı dayanıklı mal siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olmasına bağlı olarak düşüş eğiliminin devam etmesi beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,40 psikolojik desteğinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3880 ve 1,3960 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4090 ve 1,4165 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler