FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dün de gerilim kaynağı olan Euro Bölgesi ekonomisine yönelik endişeler dolarda sert bir çıkışa neden oldu. Ancak 1,5360’ın aşılamaması çıkışın hızını kesti. Nitekim günün genelinde 1,5145-1,5365 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,51 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ocak ayı TÜFE verisinin yanı sıra ABD aralık ayı toptan satış stokları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla kısa vadeli düşüş beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5120 ve 1,4980 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5325 ve 1,5360 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomisine yönelik endişelerin piyasada gücünü korumasına bağlı olarak euro zayıfladı. Nitekim günün genelinde 1,3622-1,3714 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,20 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ocak ayı TÜFE verisinin yanı sıra ABD aralık ayı toptan satış stokları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,36 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3510 ve 1,36 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3715 ve 1,38 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’nin mali yapısına yönelik endişeler sterlinin son sekiz buçuk ayın en düşük seviyesine geriletti. Nitekim günün genelinde 1,5535-1,5660 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,35 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere aralık ayı dış ticaret endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı toptan satış stokları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,55 desteğine yaklaşılması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5410 ve 1,55 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5670 ve 1,5760 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Yen Euro Bölgesi’ne yönelik endişeleri dün temkinli izledi. Nitekim günün genelinde 89,15-89,6 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,12 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ocak ayı TÜFE verisinin yanı sıra ABD aralık ayı toptan satış stokları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Sat sinyaline karşın bugün tepki alımı kaynaklı yukarı yönlü seyrin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 88,8 ve 88,3 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 89,9 ve 90,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler