FİNANS

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**DOLAR/TL

**

Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün yukarı yönlü seyir korundu. Nitekim günün genelinde 1,5080-1,5240 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,59 oranında değer kaybetti. Bununla birlikte Fed’in piyasaya destek penceresinde kullandığı borç faizini 2008’den beri ilk kez artırması bugünün ilk dakikalarında dolar kurunun 1,53 direncine dayandığını gözlemledik. Bugün, Almanya şubat ayı PMI imalat ve hizmet endekslerinin yanı sıra ABD ocak ayı TÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolar kurunda 1,53’ün kırılması durumunda alımlar güçlenebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5180 ve 1,5130 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5350 ve 1,5380 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed toplantı tutanakları dolara güç verirken 1,35 desteğinden gelen teknik alımları dün düşüşü sınırladı. Nitekim günün genelinde 1,3539-1,3655 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,06 oranında değer kazandı. Bununla birlikte Fed’in piyasaya destek penceresinde kullandığı borç faizini 2008’den beri ilk kez artırması bugünün ilk dakikalarında paritenin 1,35 desteğinin altına indiğini gözlemledik. Bugün, Almanya şubat ayı PMI imalat ve hizmet endekslerinin yanı sıra ABD ocak ayı TÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3460 desteğine yaklaşılması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3460 ve 1,34 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3610 ve 1,3680 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere bütçesinin Ocak ayında tarihinin en yüksek açığını vermesi ekonomiye yönelik endişeleri artırırken sterlin zayıfladı. Nitekim günün genelinde 1,5557-1,5688 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,31 oranında değer kaybetti. Bununla birlikte Fed’in piyasaya destek penceresinde kullandığı borç faizini 2008’den beri ilk kez artırması bugünün ilk dakikalarında paritenin 1,54 desteğinin altına indiğini gözlemledik. Bugün, İngiltere ocak ayı perakende satışlarının yanı sıra ABD ocak ayı TÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,56 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5350 ve 1,5300 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5480 ve 1,5530 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Dün belirttiğimiz üzere paritede belirgin bir al sinyalinin etkili olduğunu gözlemliyoruz. Nitekim günün genelinde 90,6-91,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,02 oranında değer kazandı. Bununla birlikte Fed’in piyasaya destek penceresinde kullandığı borç faizini 2008’den beri ilk kez artırması bugünün ilk dakikalarında paritenin 92 seviyesini test etmesini sağladı. Bugün, Almanya şubat ayı PMI imalat ve hizmet endekslerinin yanı sıra ABD ocak ayı TÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olmasına rağmen sinyallerin al olması nedeniyle yukarı hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Yukarı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90,8 ve 90,5 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 92,5 ve 93 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler