FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün Yunanistan endişeleri ile yukarı yönlü bir seyir yaşandığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,53-1,5520 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,08 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD şubat ayı konut satış rakamlarının yanı sıra mart ayı Richmond Fed imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolar kurunda sinyallerin desteklememesine karşın makro görünüme bağlı olarak çıkışın sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5305 ve 1,5240 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5465 ve 1,5575 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: Tepki alımlarının yanı sıra hisse senetleri piyasasında yaşanan yükseliş paritede alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,3463-1,3569 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,15 oranında değer kazandı. Bugün, ABD şubat ayı konut satış rakamlarının yanı sıra mart ayı Richmond Fed imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3630 seviyesinden geçen 20'li hareketli ortalamasının aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3420 ve 1,3490 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3610 ve 1,37 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yaşanan sert düşüş sonrasında 1,50 desteğinden tepki alımları gözlendi. Nitekim günün genelinde 1,4932-1,5102 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,56 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere şubat ayı TÜFE, konut alımları ve CBI perakende anketinin yanı sıra ABD şubat ayı konut satış rakamları ve Richmond Fed imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5125 seviyesinden geçen 20'li hareketli ortalamasının altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4910 ve 1,4860 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5180 ve 1,5270 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiye yönelik endişelerin Avrupa seansındaki etkisi en fazla yende görüldü. Kriz ortamında değerlenen yen bu alımlara paralel olarak 90 desteğine geriledi. Nitekim günün genelinde 89,8-90,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,43 oranında değer kazandı. Bugün, ABD şubat ayı konut satış rakamlarının yanı sıra mart ayı Richmond Fed imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 90 seviyesinin kırılmaması durumunda tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89,75 ve 89,35 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,55 ve 91,3 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler