FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Borsalardaki alımlara karşın dolarda değerlenme eğiliminin devam ettiği görülmektedir. Ancak dün bu harekete sınırlı da olsa ara verildi. Nitekim dünün genelinde 1,5335-1,5475 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,22 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya mart ayı IFO reel sektör güven endeksi ve Euro Bölgesi PMI endekslerinin yanı sıra ABD şubat ayı yeni konut satış rakamları ve dayanıklı mal siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53 desteğinin altına sarkması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5285 ve 1,5275 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5450 ve 1,5620 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: AB zirvesinde Yunanistan’ı kurtarma planına yönelik somut adım atılmayacağı endişeleri euroyu yıktı. Nitekim günün genelinde 1,3476-1,3570 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,50 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya mart ayı IFO reel sektör güven endeksi ve Euro Bölgesi PMI endekslerinin yanı sıra ABD şubat ayı yeni konut satış rakamları ve dayanıklı mal siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,35 desteğinin altına sonrasında kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3280 ve 1,3440 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3560 ve 1,36 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Açıklanan makro verilerin beklentilerin altında kalması sterlinde satışları beraberinde getirdi. Nitekim günün genelinde 1,4973-1,5113 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,45 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere 2011 bütçe raporunun yanı sıra ABD şubat ayı yeni konut satış rakamları ve dayanıklı mal siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olması nedeniyle düşüş eğiliminin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü zayıf konumdadır. 1,50 psikolojik destek seviyesinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,48 ve 1,4950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5130 ve 1,5160 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan’a yönelik endişeler nedeniyle dolara yönelim yaşanması bu paritede de çıkış yaşanmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 90-90,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,37 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya mart ayı IFO reel sektör güven endeksi ve Euro Bölgesi PMI endekslerinin yanı sıra ABD şubat ayı yeni konut satış rakamları ve dayanıklı mal siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 90’ın altına inilmediği sürece kısa vadeli çıkışın sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90 ve 89,6 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,8 ve 91,55 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler