FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dış piyasalarda doların hızlı değerlenmesine karşın içerideki iyimser havaya bağlı olarak dolar kurunda aşağı hareket yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,5325-1,55 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,44 oranında değer kazandı. Bugün, ABD dördüncü çeyrek revize rakamı, kişisel tüketim harcamaları ve mart ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olmasına karşın sinyallerin al olması nedeniyle yukarı hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5380’in üzerinde tutunduğu sürece yukarı hareket potansiyelinin korunması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5375 ve 1,52 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5530 ve 1,5550 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan’ı kurtarma planı anlaşmasının açıklanması piyasada endişelerin artmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,3267-1,3387 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,29 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD dördüncü çeyrek revize rakamı, kişisel tüketim harcamaları ve mart ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3260 desteğinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3140 ve 1,3220 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3340 ve 1,3430 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere makro ekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen teknik satışların piyasada etkili olması sterlini zayıflattı. Nitekim günün genelinde 1,4799-1,5002 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,42 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD dördüncü çeyrek revize rakamı, kişisel tüketim harcamaları ve mart ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,48 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4640 ve 1,4730 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4910 ve 1,50 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Dolardaki değerlenme eğilimi dün de paritede etkili oldu. Nitekim günün genelinde 91,75-93 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,53 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD dördüncü çeyrek revize rakamı, kişisel tüketim harcamaları ve mart ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise yüksek konumdadır. 93 seviyesinin aşılamaması durumunda düzeltme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 92,25 ve 91,45 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93 ve 93,55 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler