FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda yabancı girişiyle yaşanan aşağı yönlü sert seyir 1,52'nin altına inilmesi sonrasında Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları ile 1,39’da tepki alımlarıyla karşılaştı. Nitekim günün genelinde 1,4915-1,5120 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,32 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD mart ayı mağaza satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1.50’nin üstüne çıkılamaması durumunda düşüşün sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4925 ve 1,4830 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5080 ve 1,5170 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunan ekonomisine yönelik belirsizliklerin artması euroda satışları güçlendirdi. Fed Başkanı Bernanke’nin işsizlik ve konut piyasalarına yönelik söylemleri de bu görünümü destekledi. Nitekim günün genelinde 1,3327-1,3409 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,41 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD mart ayı mağaza satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,33 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3180 ve 1,3280 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3410 ve 1,3480 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere PMI hizmet endeksinin beklentilerin üzerinde zayıf gerçekleşmesi sterlinde satış baskısının etkili olmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,5139-1,5288 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,15 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve şubat ayı sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra konut piyasası rakamlarının yanı sıra ABD mart ayı mağaza satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda satışlarda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın satışlarda zayıflaması nedeniyle yükseliş hareketinin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise satışlarda zayıf konumdadır. 1,52 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5040 ve 1,5160 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5320 ve 1,5410 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede sert çıkış sonrasında düzeltme hareketinin etkili olduğu görülmektedir. Nitekim günün genelinde 93,15-94,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,48 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD mart ayı mağaza satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır.

Paritede aşağı yönlü seyrin devam etmesi beklenmelidir. Seviyeler: Gün içinde 92,9 ve 92,1 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93,8 ve 94,3 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler