FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dün dış piyasalar kaynaklı satışları Türkiye’ye yönelik düzeltme hareketi izledi. Nitekim günün genelinde 1,4825-1,4940 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,07 oranında değer kazandı. TCMB’nin faizleri değiştirmeme kararı ise piyasalarda önemli bir değişim yaratmadı. Bugün, Euro Bölgesi şubat ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD mart ayı perakende satışlar ve TÜFE rakamları ile Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede at sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük olduğunu gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olmasına rağmen sinyallerin sat olması nedeniyle aşağı yönlü hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,48’in altına inilmesi durumunda satışların sürmesi beklenmelidir. Aksi durumda çıkış yaşanabilir. Seviyeler: Gün içinde 1,4795 ve 1,4720 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4930 ve 1,5050 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan ekonomisinin kurtarılmasına yönelik endişelerin piyasada etkisini koruması euroda alımları sınırladı. Nitekim günün genelinde 1,3546-1,3628 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,03 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi şubat ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD mart ayı perakende satışlar ve TÜFE rakamları ile Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük olduğunu gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,36 direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3470 ve 1,3530 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3660 ve 1,3760 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Açıklanan makro ekonomik verilere rağmen endişelerin etkisini koruması piyasada sınırlı harekete neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,5340-1,5450 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,03 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD mart ayı perakende satışlar ve TÜFE rakamları ile Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53 desteği üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,52 ve 1,53 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5430 ve 1,5560 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Parite bir süreden beri yaşadığı kararsızlığı dün de sürdürdü. Nitekim günün genelinde 92,6-93,4 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,11 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi şubat ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD mart ayı perakende satışlar ve TÜFE rakamları ile Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise yüksek konumdadır. Paritede 93 desteğinin kırılmaması durumunda alımlar beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 92,75 ve 92,15 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93,55 ve 94,25 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler