FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: 1,47’deki desteğinde alımlarla karşılaşan dolar kurunda yönün yukarı dönmesi beklenmelidir. Nitekim günün genelinde 1,4690-1,4825 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,21 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi mart ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mart ayı konut rakamları ve nisan ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük olduğunu gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına karşın piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Sinyallerin sat vermesine karşın makro görünüme bağlı olarak yukarı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4660 ve 1,4560 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4780 ve 1,4880 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: ABD’de açıklanan olumlu tüketim verileri piyasada doların güçlenmesinde etkili oldu. Nitekim günün genelinde 1,3522-1,3667 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,58 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi mart ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mart ayı konut rakamları ve nisan ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük olduğunu gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,35 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3425 ve 1,35 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3640 ve 1,3720 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Piyasada siyasi belirsizliğin yarattığı gerilimin zayıflamasına bağlı olarak sterlin güç kazandı. Nitekim günün genelinde 1,5386-1,5524 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,19 oranında değer kazandı. Bugün, ABD mart ayı konut rakamları ve nisan ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,55 seviyesi üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5320 ve 1,5430 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5570 ve 1,5680 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede bir süredir devam eden yön belirsizliği dün bozuldu. Nitekim günün genelinde 92,9-93,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,24 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi mart ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mart ayı konut rakamları ve nisan ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olması karşın sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise yüksek konumdadır. Aşağı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 92,6 ve 91,95 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93,45 ve 94 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler