FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde dolar kurunun Goldman’dan gelen haberlerle geniş bir aralıkta hareket ettiğini gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1,4735-1,5004 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada türk lirası dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,04 oranında değer kazandı. Bu hafta, Euro Bölgesi mart ayı M3 para arzı ve nisan ayı TÜFE tahmini verilerinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise düşük konumdadır. Dolarda aşağı eğilimli seyir gözlenebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4740 ve 1,4655 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,49 ve 1,4990 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde olumlu ABD verileri dolara talebi artırdı. Nitekim haftanın genelinde 1,3203-1,3523 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,93 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Euro Bölgesi mart ayı M3 para arzı ve nisan ayı TÜFE tahmini verilerinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise yüksek konumdadır. 1,33 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3230 ve 1,3320 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3440 ve 1,3530 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere ekonomisine yönelik endişeler ve olumlu ABD dataları piyasada oynaklığı artırırken sterlin sınırlı yükseldi. Nitekim haftanın genelinde 1,5192–1,5473 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,05 oranında değer kazandı. Bu hafta, İngiltere nisan ayı konut piyasası verilerinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5310 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,52 ve 1,5310 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5445 ve 1,5555 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde paritede yukarı eğilimli bir hareket yaşandı. Nitekim haftanın genelinde 91,6-94,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,13 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Euro Bölgesi mart ayı M3 para arzı ve nisan ayı TÜFE tahmini verilerinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise yüksek konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yukarı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 93,65 ve 93 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,5 ve 95,15 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler