FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün dış gelişmeler tansiyonu yükseltti. Özellikle Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamalarının yanı sıra Portekiz’in ülke notunun düşürülmesi dolar kurunda sert alımlara neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,4710-1,5050 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,92 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,5’un kırılması durumunda alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4950 ve 1,4870 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5115 ve 1,5190 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Almanya’nın Yunanistan’a destek konusunda isteksiz davranması, Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları ve Portekiz’in ülke notunun düşürülmesi paritede sert düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,3173-1,3415 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,47 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3250 direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3030 ve 1,3110 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3250 ve 1,3330 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Açıklanan konut piyasası rakamlarının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları dolara talebi artırdı. Nitekim günün genelinde 1,5240-1,5485 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,30 oranında değer kazandı. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,52 destek seviyesinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5070 ve 1,5175 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5325 ve 1,5430 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiyi rahatsız eden gelişmeler dün arka arkaya geldi. Almanya’nın Yunanistan’a destek konusunda isteksiz davranması, Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları ve Portekiz’in ülke notunun düşürülmesi paritede sert düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 92,8-94 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,96 oranında değer kazandı. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Düşüşün devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 92,6 ve 92 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93,5 ve 94,15 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler