FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz hafta piyasalarda Yunanistan’a yönelik haberler dalgalanma yarattı. Nitekim haftanın genelinde 1,4710-1,5180 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,47 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı, Euro Bölgesi mart ayı ÜFE ve Almanya sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD nisan ayı tarım dışı istihdam ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolar kurunda yukarı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4810 ve 1,4730 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4980 ve 1,5060 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde Yunanistan ekonomisini kurtarmak için gerekli yardım miktarının artırılmasına yönelik endişeler euroda satışları beraberinde getirdi. Nitekim haftanın genelinde 1,3115-1,3415 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,62 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı, Euro Bölgesi mart ayı ÜFE ve Almanya sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD nisan ayı tarım dışı istihdam ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,33 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3148 ve 1,3230 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3360 ve 1,3450 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere seçimlerinin yaklaşmasıyla artan siyasi belirsizliğin yanı sıra Euro Bölgesi ekonomisinin zayıflaması sterlinde satışları devam ettirdi. Nitekim haftanın genelinde 1,5126–1,5498 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,69 oranında değer kaybetti. Bu hafta, İngiltere seçimleri ve nisan ayı ÜFE rakamlarının ABD nisan ayı tarım dışı istihdam ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5250 desteği üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,51 ve 1,52 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5350 ve 1,5450 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın Yunanistan gündemi izlenirken paritede temkinli bir hareket gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 92,8-94,6 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,12 oranında değer kazandı. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı, Euro Bölgesi mart ayı ÜFE ve Almanya sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD nisan ayı tarım dışı istihdam ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Paritede makro görünüme bağlı olarak aşağı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 93,4 ve 92,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,3 ve 95 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler