FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: 1929 buhranı benzetmelerinin yeniden konuşulmaya başlanması tüm piyasalarda olduğu gibi Türkiye’de de tedirginlik yarattı. Nitekim günün genelinde 1,5110-1,5390 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,98 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolar kurunda gerek teknik duruma gerekse makro görünüme bağlı olarak çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5270 ve 1,5200 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5480 ve 1,5550 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan’da yaşanan gelişmeler piyasada endişelerin artmasına neden olurken euroda kan kaybı devam etti. Nitekim günün genelinde 1,2804-1,2996 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,26 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olmasına bağlı olarak düşüş eğiliminin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,2950 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2670 ve 1,2750 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,29 ve 1,2980 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Krizde ikinci dalga endişeleriyle paritede aşağı yönlü seyir sürdü. Nitekim günün genelinde 1,5070-1,5170 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,26 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Satışların devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5035 ve 1,4930 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5180 ve 1,5285 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Bir iki günlük bekle-gör strateji sonrasında global ekonomiye yönelik olumsuz beklentiler fiyatlandı. Nitekim günün genelinde 93,55-95 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,74 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak düşüş görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 93,4 ve 92,75 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,3 ve 94,9 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler