FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’nden gelen olan büyüme rakamları dolar kurunu aşağı çekti. Nitekim günün genelinde 1,52-1,5450 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,95 oranında değer kazadı. Bugün, Euro Bölgesi Merkez Bankası aylık rapor yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin bekle olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolar kurunda 1,5080’lerden tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5070 ve 1,4980 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5390 ve 1,5400 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Olumlu büyüme rakamların arşın Euro Bölgesi ekonomisine yönelik endişelerin piyasada artmasına bağlı olarak euronun zayıfladığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,2605-1,2740 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,34 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi Merkez Bankası aylık rapor yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,26 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2450 ve 1,2520 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2720 ve 1,2790 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası enflasyon raporu sterlinde satışları beraberinde getirdi. Nitekim günün genelinde 1,4819-1,5046 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,87 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere mart ayı dış ticaret dengesinin yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin farklı olması hem de piyasaya katılımın düşük olması nedeniyle temkinli hareketinin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,48 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4630 ve 1,4715 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4935 ve 1,5015 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede geçtiğimiz haftaki sert düşüşün düzeltmesi yaşanıyor. Nitekim günün genelinde 92,45-93,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,56 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi Merkez Bankası aylık rapor yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Yukarı yönlü hareketin kısa vadeli olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 92,4 ve 92 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 93,95 ve 94,4 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler