FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Düne oldukça sert alımlarla giren dolar kurunda gün içinde bu alımların zayıfladığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5750-1,5915 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,51 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya haziran ayı PMI imalat endeksi ve mayıs ayı perakende satışların yanı sıra ABD haziran ayı ISM imalat endeksi ve mayıs ayı bekleyen konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise alımlarda zayıf konumdadır. Hacmin desteklememesine karşın makro görünümün de etkisiyle çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5750 ve 1,5620 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5925 ve 1,6110 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi bankacılık sektörüne yönelik endişelerin piyasalarda etkisini kaybetmesine bağlı olarak euroda tepki alımlarının etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,2166-1,2305 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,34 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya haziran ayı PMI imalat endeksi ve mayıs ayı perakende satışların yanı sıra ABD haziran ayı ISM imalat endeksi ve mayıs ayı bekleyen konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise alımlarda güçlü konumdadır. 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1,2210 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2170 ve 1,2040 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2310 ve 1,2420 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası yetkililerinden gelen açıklamaların piyasaları tedirgin etmesi sterlinde satış baskısını artırdı. Nitekim günün genelinde 1,4936-1,5075 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,83 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere haziran ayı PMI imalat endeksinin yanı sıra ABD haziran ayı ISM imalat endeksi ve mayıs ayı bekleyen konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,49 destek seviyesi üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4750 ve 1,4860 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5030 ve 1,5130 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dün sıkışık seyrin etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim günün genelinde 88,4-88,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında değişim göstermedi. Bugün, Almanya haziran ayı PMI imalat endeksi ve mayıs ayı perakende satışların yanı sıra ABD haziran ayı ISM imalat endeksi ve mayıs ayı bekleyen konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olması nedeniyle aşağı yönlü hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise alımlarda güçlü konumdadır. Dolayısıyla sıkışmanın aşağı yönde bozulması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 88,1 ve 87 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 88,8 ve 89,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler