FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin not artırımı sinyalinin TL üzerindeki etkisi sınırlı oldu. Günün genelinde 1,4870-1,5020 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,17 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi temmuz ayı dış ticaret rakamının yanı sıra ABD ağustos ayı ÜFE ve temmuz ayı net sermaye hareketleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat demesine karşın işlem hacminin zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Bugün için tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4820 ve 1,4740 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4980 ve 1,5060 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yen’e yapılan müdahale sonrasında yatırımcıların tepki hareketi dolarda satışların devam etmesinde etkili oldu. Günün genelinde 1,2955-1,3037 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,08 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi temmuz ayı dış ticaret rakamının yanı sıra ABD ağustos ayı ÜFE ve temmuz ayı net sermaye hareketleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,2950 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2850 ve 1,2950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3070 ve 1,3170 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere istihdam piyasasında gözlenen toparlanma sinyali endişeleri azaltırken sterlinde alımları destekledi. Günün genelinde 1,5449-1,5652 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,51 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere ağustos ayı perakende satışlar rakamının yanı sıra ABD ağustos ayı ÜFE ve temmuz ayı net sermaye hareketleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5550 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5460 ve 1,5550 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5690 ve 1,5780 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Bir süredir dikkat çektiğimiz üzere müdahale olasılığa karşın gerileyen yene Japonya’dan müdahale geldi. Bunun sonucunda günün genelinde 82,9-85,75 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %3,06 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi temmuz ayı dış ticaret rakamının yanı sıra ABD ağustos ayı ÜFE ve temmuz ayı net sermaye hareketleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Kısa vadede yukarı hareketler görülse de piyasa genellikle müdahalelerin tersi yönünde gittiği için paritenin aşağı yönelmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 85,1 ve 84,6 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 86,1 ve 86,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler