FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Son dönemde hızlı bir çıkış gerçekleştiren dolar kuru 1,4850 direncine çarptı. Günün genelinde 1,4690-1,4830 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,53 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ekim ayı M3 para arzının yanı sıra Fransa ekim ayı tüketici harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına karşın işlem hacminin zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Yönün yeniden yukarı dönmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4610 ve 1,4580 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4800 ve 1,4980 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: ABD’de şükran günü nedeniyle işlem hacminin düşmesine bağlı olarak piyasada teknik hareketlerin etkili olduğunu gözlemledik. Günün genelinde 1,3287-1,3388 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,22 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ekim ayı M3 para arzının yanı sıra Fransa ekim ayı tüketici harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,34 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3170 ve 1,3270 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3450 ve 1,3550 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası Başkanı King’in açıklamalarında para politikasının önümüzdeki dönemlerde nasıl bir yol izleyeceğine yönelik net bilgi vermemesi ve işlem hacminin düşük olmasına bağlı olarak satışların devam ettiğini gözlemledik. Günün genelinde 1,5726-1,5795 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,07 oranında değer kaybetti. Bugün, piyasada işlem hacminin düşmesine bağlı olarak spekülatif hareketlere karşı temkinli hareket edilmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,57 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,56 ve 1,5680 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5840 ve 1,5910 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Global piyasalardaki sert hareketlere temkinli yaklaşan paritede sıkışma yaşandı. Günün genelinde 83,4-83,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,06 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ekim ayı M3 para arzının yanı sıra Fransa ekim ayı tüketici harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritenin makro görünüme bağlı olarak aşağı yönelmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,2 ve 83 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84 ve 84,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler