FİNANS

"IMF ile ihtiyati Stand-By anlaşması olabilir"

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "IMF ile aramızdaki farkları giderebilirsek ihtiyati stand by anlaşması olabilir. Teknik düzeyde görüşmeler devam ediyor" dedi.

Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından düzenlenen "Türkiye'deki yatırım öncelikleri" konulu forumda konuşan Bakan Şimşek, IMF ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, "Mali kuralla ilgili IMF istemeden önce uzun süredir orta vadede çalışmalar devam ediyordu. Bununla ilgili erteleme söz konusu değil. Bir iki ay içerisinde IMF ile ortak bir günlük çalıştay düzenleyerek konuşacağız. Bir süre önce IMF heyeti Türkiye'deydi. Çıpa niteliğinde bir IMF stand-by anlaşması yapılması gibi bir durum var. Fakat Türkiye'nin bir miktar esnekliğe ihtiyacı var. Eğer bu farklar giderilebilirse ihtiyati stand-by anlaşması olabilir. Teknik düzeyde görüşmeler devam ediyor" dedi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Thomas Mirow da forumda bir konuşma yaptı. Mirow şöyle konuştu:

"Hissedarlarımız 1 Kasım itibariyle Türkiye ile aktif bir şekilde ilgilenme kararı aldı. 2009 yılı için 150 milyon euro, 2010 yılı için de 300 milyon euro kredi verilmesi öngörüldü. Amacımız KOBİ'lere destek sağlamak, gıda anlamında Avrupa Birliği düzeyinde gıda ürünleri üretilmesi için yardımda bulunmak. Yenilenebilir enerjiye destek ve yatırım sağlamak, Türk hükümetinin özelleştirme programını desteklemek. Son günlerde belki gelişmekte olan ülkelerin yüzünden değil ama bir kriz söz konusu. Türk ekonomisinin yapısal gelişmesine katkıda bulunacağız. 22 Ekim 2008 tarihinde Türkiye bu bankada kurucu ve donör ülke konumundan kredi kullanabilen ülke konumuna geçti. Bu, Türkiye'nin AB üyeliğine tam geçişe katkı sağlayacaktır."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler