FİNANS

İMKB'den şirket haberleri

Aselsan Milli Savunma Bakanlığı ile 20.6 milyon dolarlık tedarik sözleşmesi imzaladı

Aselsan Milli Savunma Bakanlığı ile 20.6 milyon dolarlık tedarik sözleşmesi imzaladı. Şirketten İMKB'ye yapılan açıklamaya göre, sözleşme Atalatsel seyrusefer sistemi ihtiyacının Aselsan'dan tedarikini kapsayacak.

Doğuş-GE GYO toplam 20 personelinden yedisinin işine son verdi

Doğuş-GE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, toplam 20 personelinden yedisinin iş akidlerinin geçen hafta feshedildiğini İMKB'ye bildirdi.

Grundig pazar daralması ve LCD'ye geçiş nedeniyle 432 kişiyi işten çıkardı

Grundig Elektronik, mevsimsel talepteki değişim, ekonomik durgunluktan dolayı oluşan pazar daralması ve sektördeki teknolojik değişim sonucu işçilik yoğun CRT TV üretiminin azalarak, daha az işçilik gerektiren LCD TV'lerin üretilmesi nedeniyle 432 çalışanını işten çıkardı. Şirketten İMKB'ye yapılan açıklamada, iş akitleri sona erdirilen çalışanların tüm kanuni haklarının ödendiği, ödenecek kıdem tazminatı tutarının 5.5 milyon YTL olduğu belirtildi.

İş Bankası KFW ile 20 milyon euro kredi teminine yönelik ek anlaşma imzaladı

İş Bankası, Avrupa Birliği küçük işletmeler kredi programı ikinci aşaması kapsamında KFW Entwicklungsbank ile 20 milyon euro tutarında 4 yıl vadeli kredi teminine yönelik ek anlaşmayı da kapsayan bir çerçeve anlaşması imzaladığını İMKB'ye bildirdi.

THY'nin, TGS yer hizmetleri için yaptığı görüşmelerde ortak olarak Havaş seçildi

Türk Hava Yolları bağlı ortaklığı TGS Yer Hizmetleri'ne ortak almak için yapılan görüşme sonucunda en iyi teklifi veren Havaş'ı yüzde 100 sermaye artışı sonucunda yüzde 50 oranında ortak seçti. Havaş'ın tamamına Tav Hava Limanları sahip bulunuyor. Şirketten İMKB'ye yapılan açıklamada, ICF Ground Handling/Fraport IC İçtaş Havalimanı Yer Hizmetleri, Çelebi Hava Servisi ve Havaş Havaalanları Yer Hizmetleri ile görüşüldüğü hatırlatılarak, görüşülen şirketler arasında en iyi teklifi veren Havaş ile ortak olunmasına karar verildiği belirtildi.

Ford Otosan 300 çalışanını işten çıkarma kararı aldı

Toplam 8,500 kişiyi istihdam eden Ford Otosan, İnönü Fabrikası'ndan 300 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, yılın son çeyreğinde Ford Otosan'ın üretiminin 2007'nin aynı dönemine göre yüzde 50'den fazla düşmesi nedeniyle, istihdam planlarının revize edilmesinin zorunlu hale geldiği belirtildi.

Doğuş GE GYO proje geliştirme departmanını kapatacak, personel azaltacak

Doğuş GE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, global ekonomik kriz sebebiyle gelecek dönemde sektörde durgunluk beklediği için proje geliştirme departmanını tamamen kapatma ve diğer departmanlarda personel azaltma kararı aldı. Şirketin İMKB'ye yaptığı açıklamada, "Ekonomik durum göz önüne alındığında şirketimizde istihdam fazlası olduğu anlaşılmaktadır" denildi.

Vakıfbank 335 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı

Vakıfbank 335 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı. Vakıfbank tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12 bankanın katılımıyla temin edilen 1 yıl vadeli dolar ve euro cinsi iki dilimden oluşan kredinin toplam maliyetinin, dolar dilimi için libor artı yüzde 2.00 ve euro dilimi için euribor artı yüzde 2.00 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Doğan Holding'e göre SPK'nın uyarısına rağmen kâr dağıtım hesabında değişiklik yok

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Doğan Holding'i 2005, 2006 ve 2007 yıllarına ilişkin net dağıtılabilir dönem kârının hesaplanmasıyla ilgili olarak uyarma kararı almasının ardından şirket, söz konusu uyarı dikkate alındığında dahi 2005 yılında dağıtılan, 2006 ve 2007 yıllarında ise hesaplanan dağıtılabilir dönem kârı tutarlarının değişmediğini açıkladı.

Tofaş'ta üretim 9 iş günü duracak, bunun 4 günü envanter sayımı olacak

Koç Holding ve İtalyan Fiat'ın ortaklığı olan Tofaş Otomobil yurtiçi ve yurtdışı otomobil pazarlarında yaşanan talep daralmasına bağlı siparişlerde azalma ve yıl sonu envanter çalışmaları nedeniyle 27 aralık-12 Ocak arasında 9 iş günü üretimi durduracağını İMKB'ye açıkladı. Açıklamada bu sürenin 4 iş gününde envanter sayımı yapılacağı kalan günlerde ise ihracata yönelik yedek parça ve CKD ile yeni modellere ait kalıp üretimi çalışmalarının süreceğine dikkat çekildi.

Bosch Fren talep düşüşü nedeniyle 19 Aralık-7 Ocak döneminde üretime ara verecek

Bosch Fren, global piyasalarda yaşanan ekonomik krizin etkisiyle yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda meydana gelen talep düşüşü nedeniyle, 19 Aralık-7 Ocak döneminde üretime ara vereceğini İMKB'ye bildirdi.

Çemtaş 2009 ilk çeyrekte haftalık üretim duruşlarıyla faaliyetlerini sürdürecek

Çemtaş Çelik, küresel krizin olumsuz etkisiyle yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda görülen daralmanın neden olduğu aşırı talep düşüşlerini dikkate alarak, 2009'un ilk çeyreğinde zaman zaman haftalık üretim duruşları yaparak faaliyetlerine devam etme kararı aldı. İMKB'ye yaptığı açıklamaya göre Çemtaş, 2009'un ilk çeyreğinde çelik ve hammadde mamulü üretimini iki vardiye düzeninde sürdürecek.

SPK, Doğan Holding'i dağıtılabilir dönem kârı hesaplamasıyla ilgili uyarma kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Holding'in 2005, 2006 ve 2007 yıllarına ilişkin net dağıtılabilir dönem kârının hesaplanmasıyla ilgili olarak uyarılmasına karar verdi.

THY yolcu sayısı Ocak-Kasım'da %15.1 artışla 20.8 mln oldu

Türk Hava Yolları'nın (THY) yolcu sayısı Ocak-Kasım döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.1 artarak 20.8 milyona yükseldi. Şirketin İMKB'ye yaptığı açıklamaya göre, Ocak-Kasım döneminde arz edilen koltuk km (AKK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.1 artarak 42.2 milyara ulaştı.

Ditaş Doğan talep daralmasına bağlı 22 Aralık-12 Ocak arası tatil

Ditaş Doğan yedek parça şirketi otomotiv sektöründeki talep daralmasına ve müşterilerinin toplu tatillerine bağlı olarak 22 Aralık-12 Ocak arasında çalışanlarının ücretli tatil yapmasına karar verdiğini İMKB'ye açıkladı.

SPK, İhlas Madencilik'in Okan Tekstil'deki çağrı başvurusunu kabul etti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Okan Tekstil'in yüzde 15.45 hissesini satın alan İhlas Ev Aletleri'nin bağlı ortaklığı İhlas Madencilik'in çağrıda bulunma yükümlülüğünü yerine getirmek için yaptığı başvuruyu kabul etti. Konuya ilişkin açıklama SPK'nın haftalık bülteninde yer aldı.

Park Elektrik'in HES lisans başvurusu onaylandı

Park Elektrik'in Siirt'te kurmayı planladığı hidroelektrik santrali (HES) için yaptığı başvuru Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından uygun bulundu. Şirketten İMKB'ye yapılan açıklamada 49.9 MWm/47.6 MW gücündeki HES projesine EPDK tarafından 49 yıl süreli üretim lisansı verilmesi talebinin uygun bulunduğu belirtildi.

(FinansOnline)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler