FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte doların falı

**Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, son zamanlarda toparlanmaya başlayan ABD Doları'yla ilgili öngörülerde bulundu.

**

Moskova'da düzenlenen bir konferansta konuşan ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin tahminine göre, geçtiğimiz günlerde son altı ayın en yüksek seviyesine ulaşan dolar, yakında Asya para birimleri ve emtia piyasası karşısında değer kaybetmeye başlayacak.

ABD Doları karşısında değer kazanacak para birimleri arasında Brezilya Reali, Kanada Doları ve Avustralya Doları da var.

Roubini, önümüzdeki iki üç sene içinde doların bu para birimleri karşısında yüzde 15 ila yüzde 20 arasında değer kaybedeceğini öngörüyor.

PEKİ BÖYLE BİR DÜŞÜŞE NE SEBEP OLACAK?
Roubini, "ABD'deki ekonomik büyümenin çok küçük ölçüde devam ettiğini görüyoruz ancak ABD'de bütçe açığı halen çok fazla" şeklinde konuştu.

"Emtia fiyatları yüksek kaldıkça, ekonomileri emtiaya dayalı olan ülkelerin de para birimleri değer kazanmaya devam edecektir" diyen Roubini, Amerikan ekonomisi için "Geçici faktörlere dayalı olarak Amerika'da önümüzdeki son birkaç çeyrek için iyi haberler var gibi gözüküyor" açıklamasını yapıyor.

Öte yandan ünlü yatırımcı George Soros, "Eğer Roubini'nin doların Çin para birimine karşı düşeceğine dair tahmini doğru çıkarsa ABD bu işte karlı çıkacak. Bu, Amerika'nın ihraç ettiği mallarda Çin'e karşı daha fazla rekabetle karşılaşacağı anlamına geliyor. Ancak, aynı zamanda da Amerika'daki enflasyonun düşmesine de yol açacak. Şu anki koşullarda böyle bir düşüş ABD ekonomisi için çok faydalı olacaktır" görüşünü dile getiriyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler