FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kabus senaryosu

**Küresel hisse senedi piyasaları yıl sonunda 2010 yılı kazançlarını silmek zorunda kalabilir.

**

BofA Merrill Lynch tarafından hazırlanan Global araştırma raporunda; yatırımcıların varlık harcamalarının artışı ile düşen likidite seviyesi piyasalarda kazançların silinmesine neden olabileceği belirtildi.

546 milyar dolar yöneten, araştırmaya katılanların yüzde 52’si, Ocak ayı verilerine göre Temmuz 2007’den bu yana aşırı değerlenen hisse senetleri en yüksek seviyeleri gördüğü konusunda hem fikir. Rapora nakit dengesi de yüzde 3.5’e geriledi.

BofA Merrill Lynch Varlık yönetici Patrik Schowitz nakit dengesinin yüzde 3.5’e gerilediği geçmiş beş olaydan dördünde piyasalarda dört hafta içinde yüzde 7’lik düzeltme geldiğini dile getirdi.

Rapora bakıldığında MSCI Dünya endekslerinin ölçümünde 23 gelişmiş ülkenin hisselerine bakıldığında yılsonuna kadar yüzde 5.1’lik artış beklentisinin olduğu gözleniyor.

Rekor düşük seviyelerdeki faiz ve euro bölgesinden Yunanistan için verilemesi planlanan 61 milyar dolarlık yardım paketi artışı tetikleyen unsurlar olarak öne çıkıyor.

Yatırımcıların bu ayda boğa piyasası görünümü sergilemesi bekleniyor, açıklanacak kâr rakamları, faiz beklentileri ile dördüncü çeyreğe kadar sürecin devam etmesi yine anketten çıkan sonuçlar arasında.

Araştırmaya katılanların gelecek 12 ay içerisinde beklentisi küresel ekonomide büyüme yaşanacağı yönünde.

İki yıldan beri en ciddi artış yüzde 21’lik ile Mart ayı okumalarında gözlendi şimdiye kadar ki rekor seviye ise yüzde 71.

Piyasalarda risk iştahı 46’lara çıkarak Nisan ayında Ocak ayı seviyelerine döndü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler