FİNANS

Kene virüsünün 2009 faturası 1 milyon 800 bin TL

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2009 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği KKKA hastalığının görülme riski bulunan 15 il müdürlüğüne toplam 1 milyon 800 bin TL gönderildiğini bildirdi. Bakan Eker, toplam 48 ilde 785 veteriner hekim ve sağlık personeline KKKA hastalığıyla ilgili eğitim verildiğini kaydetti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker DTP Van Milletvekili Kurtulan’ın keneyle mücüdale ve Kırım Kongo hastalığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. KKKA hastalığını önlemede asıl amacın insan-kene temasını kesmek olduğunu kaydeden Eker, bu amaçla ilaçla mücadelenin yanısıra yetiştiricilerin bilgilendirilmesi amacıyla, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner, sağlık il müdürlüğü, çevre ve orman il müdürlüğü personeli başta olmak üzere TSK’ya bağlı görev yapan veteriner hekim subaylar, Tabipler odası, Veteriner Hekimler Odası, avcı dernekleri ile Tıp ve Veteriner Fakülteleri personelinin de eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

**KENEYE KARŞI EN ETKİLİ YÖNTEM KİŞİSEL KORUNMA

**

Hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında toplam 48 ilde 785 kişiye eğitim verildiğini ifade eden Eker şunları söyledi: "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının önlenmesi amacıyla kene popülasyonunun azaltılması önem arz etmektedir. Kenelerin herhangi bir mücadele yöntemi ile tamamen yok edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle hastalıktan korunmak için, kenelere karşı kişisel korunma en etkili yöntemdir. Hastalıkla mücadelede yaban hayatıyla iç içe olan tarım arazilerinde çalışan tarım veya orman işçisi, köylü, avcı veya bu bölgelerde pikniğe gidenler için kenelerden korunma ve kontrol tedbirlerinin alınması büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla ilaçla mücadelenin yanısıra yetiştiricilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa alınan bir kararla, KKKA hastalığı ile mücadele süresi içinde il sağlık müdürlüğü, il müftülükleri ile tarım müdürlüklerinin ortaklaşa toplumun bilinçlendirilmesine yönelik çalışma yapmaları karara bağlanmıştır."

15 İL MÜDÜRLÜĞÜNE 1 MİLYON 800 BİN TL GÖNDERİLDİ

Bakan Eker 2009 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği KKKA hastalığının görülme riskinin bulunduğu ve vakaların yüzde 85-90 oranında görüldüğü 15 il müdürlüğüne toplam 1 milyon 800 bin TL ödenek gönderildiğini de kaydetti.


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler