FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koç Holding Genel kurulu

İSTANBUL (İHA) - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "2005 yılında Türkiye de, topluluğumuz da son derece parlak bir yıl geçirdi" dedi.

Koç Holding A.Ş.'nin 42. Hesap Yılı Ortaklar Genel Kurul Toplantısı Koç Holding'in Nakkaştepe tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıda ortaklara hitaben bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, şunları söyledi:

"Ekonomik ve politik gelişmeler açısından değerlendirildiğinde 2005 yılı Türkiye açısından son derece başarılı bir yıl oldu. IMF ve AB çapalarının da etkisi ile, temel ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler, geleceğe yönelik ekonomik ve politik değerlendirmelerin çok daha güvenli yapılabilmesini sağladı. Enflasyon gerileme eğilimini korumaya devam etti, özelleştirmede parlak sonuçlar elde edildi. Kısacası 2005 yılındaki makro ekonomik gelişmeler Türkiye'yi AB kriterlerine biraz daha yaklaştırdı. 2005 yılında Türkiye'nin gösterdiği başarılı ekonomik performansa paralel olarak Topluluğumuz da son derece parlak bir yıl geçirdi. Bankacılık alanında Yapı Kredi Bankası, perakendecilik sektöründe Tansaş ve enerji alanında Tüpraş'ı alarak yolumuza devam ettik. 3 büyük satın alma ile uluslar arası rekabet gücüne sahip olduğumuz sektörlerdeki konumumuzu, odaklanmamızı pekiştirmiş olduk. Son 4-5 yıldaki enerjimiz ve stratejilerimizi uygulamadaki kararlılığımız bizi uzun dönemli hedeflerimize 5 yıl önce ulaştırdı. Aynı enerji ve dinamizmle 2006'yı da atılımlar yılı haline getireceğiz."

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un konuşmasından sonra genel kurul akışı tamamlandı. Genel Kurul çalışma raporunun incelenmesinin ardından dilek ve temenniler ile toplantı sona erdi. Koç Topluluğu, geçtiğimiz yıl içerisinde konsolide cirosunu dolar bazında yıllık ortalama yüzde 40 büyüttü. 2010 yılı içi hedeflenen 18.7 milyar dolarlık ciroyu ise 5 yıl öncesinden 2005 yılı itibarı ile gerçekleştirdi. Koç Topluluğu'nun 2005 yılı net karı ise 598 milyon YTL oldu.


Express


En Çok Aranan Haberler