FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kripto para nereden satın alınır? En az kaç TL ile kripto para alınır?

Kripto paralar ile ödeme yapılması veya bu sanal paraların yatırım amacıyla değerlendirilmesi uygundur. Söz edilen bu dijital ödeme sistemini keşfetmek isteyenler ise genelde en az kaç TL’ye ve nereden kripto para alınabildiğini araştırır. Ancak bu noktada tek bir seçenek hakkında açıklama yapılması kripto para sisteminin işleyişini anlaşılır kılmayacaktır. Dolayısıyla sanal cüzdan oluşturularak kripto para satın alınırken kullanılan çeşitli yöntemlere ayrı ayrı değinilmelidir.

Kripto para nereden satın alınır? En az kaç TL ile kripto para alınır?

Ethereum, Bitcoin, Shiba Inu gibi pek çok çeşidi mevcut olan kripto paralar sanal cüzdanlar sayesinde kolaylıkla kullanılabilir. Bu dijital para birimlerinin ödeme yöntemi veya yatırım şekli olarak değerlendirilmesi mümkündür. Dolayısıyla kripto para borsasına adım atmak isteyen her bir kişiye bu sistemin nasıl işlediği hakkında bilgi aktarılmalıdır. Kripto para alım satım işlemlerinin hangi platformlar üzerinden yapıldığı bildirilmeden önce ise günümüzde en az kaç TL'ye sanal para alınabildiğine dair çeşitli örnekler sunulabilir.

En az kaç TL ile kripto para alınır?

Kripto para sisteminde günümüzde birden fazla dijital para biriminin yer aldığı görülür. Bu bağlamda söz edilen dijital ödeme sistemiyle tanışmak isteyen kişilerin yaygın olarak en ucuz kripto para birimlerini araştırdığı söylenebilir. Özellikle Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin gibi kripto para çeşitlerine aşina olan kişiler bu dijital paraları nasıl satın alabileceklerini araştırır. Bu nedenle kripto para birimlerinin nereden satın alındığı açıklanmadan önce kaç TL’ye alınabildiği belirtilmelidir. Dijital para birimlerinin TL karşısındaki değerleri anlık olarak değişebilse de günümüzde satın alınabilen en uygun fiyatlı kripto paralar şu şekilde sıralanabilir:

  • APENFT= 0.0000092 TL
  • BitTORENT= 0.00001123
  • Pepe= 0.000033 TL
  • Shiba Inu= 0.00021
  • eCash= 0.00075 TL
  • Terra Classic= 0.0017 TL
  • Gala= 0.506
  • VeChain= 0.5 TL
  • Zilliqa= 0.5 TL
  • XDC Network= 1.39 TL
  • Casper= 0.9 TL

En az kaç TL ile Bitcoin satın alınabilir?

Kripto para birimlerinin henüz 1 TL değerinde bile olmayan çeşitleri mevcuttur. Bununla birlikte Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimlerinin ise TL karşısında son derece değerli olduğu görülür. Dolayısıyla kripto para piyasasına adım atmayı planlayan pek çok kişi için Bitcoin satın alma yollarını öğrenmenin önem arz ettiği bilinir. Ancak Bitcoin olarak adlandırılan kripto paranın günümüzde neredeyse 954.000 TL değerinde olduğu söylenmelidir. Bu da birçok yatırımcının BTC satın alamayacağını düşünmesine yol açar. Dolayısıyla en az 10 TL gibi bir miktar ödenerek çeşitli yasal platformlar üzerinden Bitcoin satın alınabildiği belirtilmelidir. Yani aynı borsada yer alan çeşitli hisseler gibi kripto para birimleri de belirli bir miktarda satın alınabilir.

Kripto nasıl satın alınır?

Kripto parayı çeşitli platformlarda ödeme yöntemi olarak kullanmak veya yatırım yapmak için satın almayı hedefleyen kişiler nereye başvurmaları gerektiğini sorgular. Buna bağlı olarak hatırlatılması gereken temel detay kripto para birimlerinin dijital ödeme sisteminde kullanılmasıdır. Dolayısıyla kripto para alım satım işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için sanal cüzdan sahibi olunması gerekir. Yani "Kripto para nereden satın alınır?" diyen kişilere ilk olarak aracı platformlardan herhangi birinde sanal cüzdan oluşturmaları gerektiği belirtilmelidir. Bu platformların pek çoğunun ise online borsa veya kripto para borsası olarak adlandırıldığı söylenebilir.

Kripto para almak güvenli mi?

Kripto para borsasına adım atmayı planlayan kişilerin büyük bir çoğunluğu bu sistemde alım satım yapmanın güvenli olup olmadığını sorgular. Nitekim günümüzde kripto para birimi çeşitlerinin sürekli olarak arttığı ve sanal cüzdan oluşturulabilen platformların da geliştiği görülür. Bu da özellikle yatırımcıların kripto para borsalarının güvenilirliğini sorgulamalarına yol açar. Ancak kripto para sisteminin blok zinciri adı verilen bir temelde işlediği unutulmamalıdır. Yani bu teknolojinin banka bilançolarından pek de farklı olmadığı ve blok zinciri sayesinde kripto para alım satım işlemlerinin güvence altına alındığı açıklanmalıdır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler