FİNANS

MB Başkanı Yılmaz'dan mikroreform uyarısı

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, son dönemde Türkiye ekonomisinde etkili bir rekabet ortamının tesisine yönelik önemli adımlar atıldığını, ancak daha yapılması gereken bir çok reform ve düzenlemeler bulunduğunu söyledi.

Rekabet Kurumunun 11. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Hilton Otelinde, ''Makroekonomik Hedeflere Ulaşmada Rekabet Politikası ve Uygulamalarının Rolü'' konulu uluslararası toplantı düzenledi.
Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2003 yılında iş ortamının iyileştirilmesine yönelik önemli reformlar gerçekleştirildiğini belirterek, bunlardan en önemlilerinin, ''şirket kurmadaki işlemlerin azaltılmasını ve gerekli işlemlerin tek bir noktada yapılmasını sağlayan'' düzenlemeler olduğunu söyledi.

Yılmaz, Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilen ''İş Yapma Raporu'' sonuçlarına göre, Türkiye'nin yeni şirket kurma süresi, mülkiyet kaydı, sözleşmelerin yürütülmesi ve vergi ödeme gibi konularda diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça iyi bir konumda bulunduğunu ifade etti.Türkiye'nin rekabet gücünün görece yüksek olduğu sektörlerin ulaşım araçları, beyaz eşya, radyo ve televizyon gibi tüketiciye yönelik elektronik ürünler olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Bu sektörlerde Çin ve Hindistan'ın pazar payını artırması, Türkiye ekonomisi için potansiyel bir risk oluşturmaktadır'' diye konuştu.

Yılmaz, bu risklere karşı, özellikle AB'ye üyelik sürecinde, yurt içi piyasalara yönelik bir takım yapısal reformların hayata geçirilmekte olduğunu ifade ederek, düzenlemelerin, Türkiye ekonomisinin sektörel bazda AB'ye entegrasyonunu sağlamayı ve firmaların rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini söyledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler