FİNANS

MB rezerv birikimini hızlandıracak

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, rezerv birikimini hızlandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Rezervler 100 milyar dolara çıksa da kur değişmeyebilir" dedi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Kur önemli bir değişkendir, bizim "kur önemli değildir" gibi bir söylemimiz yok. Dalgalı kur rejimi altında yapılamayacaklar varsa bunları söylemek istiyoruz, hayal kırıklığı yaratmak istemiyoruz.

TCMB fiyat istikrarını sağlama amacıyla çelişmemek kaydıyla hükümetin istihdam ve büyüme politikalarını da destekler. TL'nin reel olarak değer kazandığını bizim çalışmalarımız da teyit ediyor. Türkiye fiyat istikrarından henüz uzak bir noktadadır. Biz düşen enflasyon ortamındayız henüz kalıcı fiyat istikrarını sağlamış değiliz.

Dalgalı kur rejiminin doğru olduğunu, değişmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Benim tecrübeme göre döviz müdahaleleri volatiliteyi daha fazla artırıyor ve kura etkisi sınırlı kalıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler