FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nerelerde yatırım patlaması yaşanacak?

**Gelecek yıl 181.3 milyar lira Sabit Sermaye Yatırımı (SSY) yapılması, bunun 44.5 milyar lirasını kamunun, 136.8 milyar lirasını ise özel sektörün gerçekleştirmesi öngörülüyor.

**

En çok Sabit Sermaye Yatırımının 60.3 milyar lira ile imalat sanayine yapılması, bunu, sırasıyla 44.9 milyar lira ile ulaştırma, 11.504 milyar lira ile konut, 11.057 milyar lira ile de turizm sektörünün izlemesi öngörülüyor.

Genel Ekonomik Hedefler ve Yatırımlar 2010 Programından derlenen verilere göre, 2010 yılında, kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının yüzde 15.8, özel sektör sabit sermaye yatırımlarının ise 12.3 oranında artması öngörülüyor.

2010 yılında kamu kesimi sabit sermaye yatırımları içinde, 2009 yılına göre, tarım, madencilik, turizm, eğitim ve diğer hizmetler sektörünün paylarının artması, imalat, enerji, ulaştırma sektörlerinin paylarının azalması, sağlık ve konut sektörlerinin paylarında ise bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Özel kesim sabit sermaye yatırımları içinde ise enerji ve konut sektörlerinin paylarının azalacağı, tarım, ulaştırma, turizm, eğitim ve sağlık sektörlerinin paylarının artacağı, diğer sektörlerin paylarının ise aynı seviyede kalacağı tahmin ediliyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler