FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama rüzgarı kısa sürdü, global borsalar karıştı

ABD seçimlerinin değişimin simgesi Obama’nın zaferiyle sonuçlanmasının ardından global piyasalardaki sert alım dalgası ve bayram havası yerini yeniden ekonomik endişelere bıraktı.

Dün ABD başta olmak üzere Avrupa piyasalarında ciddi gerilemeler görüldü.

Uzmanlara göre, ekonominin gerçekleri ve global piyasa algılamarındaki hassas durumun kendini yeniden hatırlatması dün zaten fazlasıyla satış baskısı altında kalan İMKB’de olumsuz görünümün devam etmesini sağlayabilir.

İMKB dün IMF ile yeni bir ihtiyati stand-by anlaşmasının yapılamamış olması ve makro ekonomik endişelere ek olarak yaşanan politik bazı belirsizlikler nedeniyle yüzde 5’in üzerinde değer yitirmişti.

Sabah saatleri itibariyle global satış dalgasının Asya piyasalarında kendisini göstermesi ve Avrupa endekslerinin de sert gerilemeyle açılacağı yönündeki beklentiler İMKB’nin 27 bin seviyesini test edeceğini gösteriyor.

Küresel kaygıların tekrar gündeme gelmesi ile birlikte küresel borsalarda büyük kayıplar yaşanıyor.

New York Menkul Değerler Borsası'nda Dow Jones ve Nasdaq endeksleri yüzde 5'ten fazla değer yitirdi.

Yüzde 5.05 oranında değer yitiren Dow Jones, 486.01 puan kayıpla 9,139.27 puana inerken, Nasdaq da yüzde 5.53 (98.48 puan) düşüşle 1,681.64 puandan kapandı.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası düşüşle kapandı. Nikkei Endeksi, yüzde 6,5 oranında değer kaybederek, günü 8.899,14 puandan kapanttı.

Güney Kore'deki Seul Menkul Kıymetler Borsası da, yüzde 7,56 oranında değer kaybetti.

AVRUPA BORSALARI DÜŞÜŞLE AÇILDI

Harekette ekonomiye ilişkin endişeler ve ABD'de yaşanan düşüşler etkili oldu.

Açılış dakikalarında İngiltere Ftse 100 endeksi yüzde 2.6 kayıpla 4,411; Almanya Dax 30 endeksi yüzde 2.9 düşüşle 5,015 puan oldular. Fransa Cac 40 endeksi de yüzde 3.0 gerileyerek 3,510 puandan güne başladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler