FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Para piyasaları

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

**

Faiz
Tahvil/bono piyasasında ise dün spot kapanışta yüzde 8.88, valörlüde yüzde 8.95 seviyesinde olan 25 Ocak 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 8.90/8.86 seviyesindeydi.

Bono piyasasında fazla hareket olmadığını görmekteyiz ve bu hareketin olumlu veya olumsuz bir haber olmadıkça devam etmesini beklemekteyiz.

Döviz
ECB'nin faiz kararını açıklayacağı bugün, Başkan Jean- Claude Trichet'nin açıklamalarının yakından takip edileceği piyasalarda dolar/TL'nin, Euro/dolar paritesine paralel bir seyir izlemesi bekleniyor.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1.5960/1.5990 seviyesinde olan en iyi dolar alış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1.5970/1.6030 seviyesindeydi. Aynı saat itibariyle Euro/dolar paritesi ise 1.2041 seviyesinden işlem görüyordu. Piyasada yeterli derecede risk iştahı olmadığından yeni girişler de olmuyor bu nedenle dolar/TL’de yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini beklemekteyiz.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında veri gündemi oldukça yoğun.

İngiltere TSİ 1400'de, ECB ise TSİ 1445'te faiz kararını açıklayacak. ABD tarafında ise TSİ 15:30'da açıklanacak olan Nisan ayı dış ticaret dengesi ile işsizlik maaş başvuruları izlenecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler