FİNANS

Piyasa yapıcılığında yeni dönem

ANKARA (ANKA)- Ağustos ayında bitecek olan Eylül 2006-Ağustos 2007 dönemi Piyasa Yapıcılığı ile yenilenecek. Yeni dönem Piyasa Yapıcılığı sistemine 3 Eylül’de geçilmesi öngörülürken, Piyasa Yapıcısı olmak isteyen bankaların, taleplerini en geç 20 Temmuz’a kadar Hazine Müsteşarlığı’na yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eylül 2006-Ağustos 2007 dönemi Piyasa Yapıcılığı Uygulamasının 31 Ağustos’ta sona erdiği hatırlatıldı. Eylül 2007-Ağustos 2008 dönemini kapsayacak Yeni dönem Piyasa Yapıcılığı sistemine 3 Eylül’de geçilmesinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, piyasada yapıcı olmak isteyen bankaların 20 Temmuz tarihine kadar taleplerini Hazine Müsteşarlığı’na bildirmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bankalar, yapılacak sözleşme ile Devlet İç Borçlanma Senetlerine ilişkin piyasa yapıcılığı faaliyetlerini yürütecek. Piyasa Yapıcı ihalelere teminatsız katılabilecek. İhalelere rekabetçi olmayan teklif verebilecek olan Piyasa Yapıcı, yapılacak toplam ihraç tutarı ihaleye ilişkin üst limitin yüzde 30’unu aşamayacak. “TAP” satışlarından sadece Piyasa Yapıcıları faydalanabilirken, Piyasa yapıcıları halka arz yoluyla yapılacak DİBS ihraçların da sadece aracılık edebilecek.

Piyasa Yapıcısı aylık asgari yüzde 3 olmak üzere her üç aylık dönemde, birincil piyasada Müsteşarlık tarafından ihale yoluyla ihracı programlanan ve ihraç edilen DİBS’lerin net tutar olarak en az yüzde 5’ini almakla yükümlü olacak.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler