FİNANS

Piyasalar dalgalanmaya başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), ilk seans izlediği alıcılı seyrin ardından, ikinci yarıda bir miktar kar satışı ile karşılaştı.

Geçen haftaki yükselişin ardından, bu haftaya da alıcılı bir seyirle başlayan İMKB 100 Endeksi, günün ilk yarısında en yüksek 57.338 puanı gördükten sonra kar satışlarını 56.900 bölgesinde karşıladı ve 57.000 civarında yatay seyir izledi.

İkinci seansta artan kar satışları ile 56.250 seviyesine gevşeyen Ulusal 100 Endeksi, bir miktar tepki alımıyla toparlandı ve günü 56.668 puan ile (yüzde 0.10) 57 puan artıda tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 964.144.673 TL, ikinci seansta 1.148.786.625 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.112.931.298 TL olarak gerçekleşti.

Cuma günü ABD borsaları yükselişin ardından Güney Kore askeri gemisinin batması haberiyle yatay bir kapanış gerçekleştirmişti.

Bu sabah Asya piyasalarında yatay ve alıcılı kapanışlar gözlenirken, vadeli ABD endeksleri ile Avrupa borsalarındaki olumlu görünüm İMKB'nin açılışında etkili oldu.

Yurtdışında Avrupa'da Yunanistan'a IMF ile ortak yardım kararının ardından gelişmeler ile Yunanistan'ın tahvil ihracı izlenirken, Avrupa borsalarında gözlenen satışlar ve yurtiçinde geçen hafta yükselişe neden olan bankacılık sektörüne gelen satışlar İMKB'de bir miktar gevşemeye neden oldu.

Bu hafta ABD'de Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verileri önemli bulunuyor.

Yurtiçinde Çarşamba günü açıklanacak Hazine borçlanma stratejisi, büyüme verisi ve dış ticaret verileri takip edilecek.

DOLAR DÜŞTÜ
İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5340 liraya gerilerken, avronun satış fiyatı 2,0650 liraya yükseldi.

Piyasanın kapanışı itibariyle Kapalıçarşı'da 1,5300 liradan alınan dolar 1,5340 liradan, 2,0600 liradan alınan avro 2,0650 liradan satılıyor.

Faiz yüzde 8.83'den kapandı
Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 16 Kasım 2011 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,03 puan azalarak yüzde 8,83’den kapandı.

Bu tahvilin basit getirisi yüzde 9,08 oldu.

Bu kağıdın önceki kapanıştaki basit getirisi yüzde 9,11, bileşik getirisi yüzde 8,86 olmuştu.

Tahvil ve Bono Piyasası Repo-Ters Repo Pazarında gecelik işlemler en düşük yüzde 6,50, en yüksek yüzde 6,55 ve ortalama yüzde 6,50’den yapılıyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler