İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi güne 228 puanlık yükselişle 43822 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.52 oranında değer kazanırken, 16.671,724 YTL'lik işlem hacmi gerçekleşti.
Endekste bugün için yatay seyrin hakim olacağı, yukarı yönlü hareketlerde 44000-44200 bandından direnç görebileceği tahmin ediliyor.
[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)
Endeksin çıkış trendini devam ettirmek için 43600 üzerinde 2-3 günlük kapanış gerçekleştirmesi gerektiği belirtiliyor. Daha yukarıdaki dirençler ise 44200 ve 44600 seviyeleri olarak öne çıkıyor. Olası bir düzeltmede kısa vadeli yükselen trend üzerindeki 42650 seviyesi ilk destek olarak öne çıkıyor. Trendin aşağı geçilmesi durumunda 42000 ve 41000 seviyelerinin test edilebileceği dile getiriliyor.
Ekonomik veriler tarafında bu hafta çok önemli veriler ve toplantılar takip edilecek.
Hafta ortasında FED’in yapacağı faiz toplantısı ve haftanın son işlem gününde açıklanacak tarımdışı istihdam verileri ve yine hafta ortasında açıklanacak Amerika birinci çeyrek büyüme rakamları haftaya damgasını vuracak.
Fakat bugün özelinde Amerika ve Avrupa’da takip edilmesi gereken önemli bir veri bulunmuyor. Şirket karları tarafında Amerika’da 14 S&P şirketi kar açıklayacak. Bunlar arasında çok yakından takip edilmesi gereken bir şirket bulunmuyor.
[DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN
](https://finans.mynet.com/doviz/)
PARA PİYASALARI
Yüksek enflasyon rakamlarına rağmen Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmemesi, 'bileşik faizleri 19,25 seviyelerine çıkartabiliriz' açıklamaları ardından yabancıların spekülatif hareketlerine karşı önlem yaratması ile 1,3300'lü seviyelerden 1,2800'li seviyelere gevşeyen dolar/YTL kotasyonlarında geçtiğimiz hafta yüzde 2,5'luk gerileme yaşandı.
Bununla beraber siyasi liderlerin yaptıkları açıklamalarda ılımlılıklarını korumaları volatilitenin satış yönlü baskıya devam etmesine neden oluşturdu. 1,2800 seviyelerinde dengeleneceği düşünülen kotasyonda kısa vadeli göstergelerin alım yönünde sinyal vermeye devam ettiği belirtiliyor.
Yurtdışı destekli finansal kuruluşlar olan UBS ve Citi Group raporlarında YTL faizlerinde yaşanan gelişmelerin izlendiği, yatırımcıların satış ağırlıklı işlemlere pek sıcak bakmadığı ve dolar kurunda ani hareketlerin yaşanmaya devam edeceği tahmin ettiklerini belirttiler.
Bankalararası kotasyonda yabancı kuruluşların YTL üzerindeki baskının devam edeceği, bununla beraber bileşik faizlerin 18,75 seviyelerinde tutularak hareket aralığının daralabileceği öngörülüyor.