FİNANS

Piyasalarda neler bekleniyor? Gün ortası analiz...

Merkez Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:

"Gün ortasında en ilgi çekici haberler gelişmekte olan piyasalardan geliyor. Macaristan zor durumdaki bankaları için 3 milyar dolarlık kurtarma paketi açıklamasına karşın tansiyonu düşüremedi.

Çek Cumhuriyeti ise beklentilerin üzerinde faiz indirimine giderek (25 baz puan bekleniyordu 75 baz puan yaptı) Avrupa Merkez Bankası'na göz kırptı. Ancak bu beklenmedik hareket Çek para birimi kronda değer kaybına neden oldu. Son kriz sonrası gelişmekte olan ülke ligine düşen İzlanda'da ise merkez bankası enflasyonun önümüzdeki yıl yüzde 23'e yükseleceğini öngörürken, piyasalarda cezalandırılan bir başka ülke oldu.

Günün ikinci yarısına ilişkin olarak ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor.

20 üyeli bankanın 17 üyesi faiz indirimi için istekli, 2 üye çekimser, 1 üye ise karşı.

Bu tablo Çek Cumhuriyeti'nde olduğu gibi beklenmedik şekilde agresif faiz indirimine neden olabili gibi görülse de, önceki toplantılarda olduğu bankanın düşük faiz indirimine gitmesi (25-50 baz puan) piyasalarında zaten kaçmış olan keyfine katkı yapabilir. Ancak Avrupa kaynaklı gelişmelerin piyasanın yönünü belirlemek adına ikinci planda kaldığınıda belirtmeliyiz.

Gün ortasında libor faizlerinde geri çekilme devam ediyor, dün olduğu gibi bir kez daha ikinci yarı adına umut var ama, dolar halen güçlü, S&P halen zayıf. Ancak özellikle dolarda önümüzdeki günlerde yeni bir düşüşle karşı karşıya kalacağımızı düşünüyoruz ve yeni alım önerileri adına sözkonusu endeksi yakından izlemeye devam ediyoruz."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler