FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabancı Holding 5 sektörde büyüyecek

Sabancı Holding'in enerji, çimento, finans, perakende ve otomotiv olmak üzere 5 sektörde büyüme kararı aldığı, bunların dışında kalan sektörlerden çekileceği bildirildi.

Bossa T.A.Ş. Denim ve Spor Giyim İşletmelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Karadut, yaptığı açıklamada, Bossa'nın satışının Sabancı Holding'in stratejileri doğrultusunda atılan bir adım olduğunu belirterek, "Sabancı Grubu, yoğunlaşmayı planladığı sektörleri belirlemişti. Bunlar içerisinde de tekstil yoktu. Holding, enerji, çimento, finans, perakende ve otomotiv olmak üzere 5 sektörde büyüme kararı aldı. Holding, bu sektörlerin dışında kalan başka sektörlerdeki şirketleri elden çıkarma yolunda strateji izliyor" dedi.

Karadut, Bossa'nın satışınin şirketin kendisiyle ilgili olmadığını, aksine Bossa'nın, sektörünün en karlı ve en başarılı şirketi olduğunu kaydetti.

"Sabancı Holding Tekstil Grubu şirketlerinden Yünsa'nın da satışı olabilir" şeklindeki ifadelere de açıklık getiren Karadut, "Yünsa'nın ortağı olduğu SKT Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş, 'Uptown' markası ile Türkiye genelinde mağazalara sahip. Dolayısıyla Yünsa'nın perakende konseptine uyan bir yapısı olduğu için satışı gündemde değil. Şu aşamada satmayı düşünmüyorlar" diye konuştu.

Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bossa, toplam 4 üretim tesisi ve 2 bin 600 çalışanı ile Türkiye'nin en büyük entegre tekstil kuruluşlarından biri. Fabrikaların 3'ü Adana'da 1'i Kahramanmaraş'ta kurulu. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Kahramanmaraş'ta kurulu fabrikalarında denim ve spor giyim alanında üretim yapılıyor. Şirket, 3 ana ürün (Gömleklik, dış giyim, denim ve spor giyim) grubuna sahip. 2007 yılında 255 milyon dolarlık ciro elde etti. Bunun yüzde 60'ı denim ve spor giyim işletmelerinden geldi. Yine direkt ihracatı ise 100 milyon doları buldu. 59 milyon metre üretim ve satış gerçekleştirdi. İhracatının yüzde 60'ını Avrupa ülkelerine, yüzde 30'unu ABD ve yüzde 10'unu da Uzakdoğu ülkelerine gerçekleştiriyor. Son 5 yılda 110 milyon dolarlık yatırım (Kapasite, teknoloji yenileme, kalite artışı) yaptı. 2006 yılı Aralık ayında 'Turqualıty' sertifikasını almaya hak kazandı. Bossa'nın sermayesinin yüzde 32'si halka açık olup, hisse senetleri İMKB'de işlem görüyor.

Express


En Çok Aranan Haberler